MO17-1 teleurstellende uitslag op een zonnige dag

4 - 2

Sporting 70 MO17-1

4e divisie West

6 oktober 2018 11:00

Vorige week verloren wij met 0-6 van sc 't Gooi. En daar was weinig op af te dingen, Zij waren gewoon beter. Deze zaterdag stond de uitwedstrijd tegen sv Kadoelen MO17-1 in een zonnig Amsterdam-Noord op het programma.

Onze afdeling ziek, zwak en misselijk is (net als tegen ’t Gooi) nog behoorlijk uitgebreid en, nadat verplaatsen niet lukte, betekende dat wederom twee invallers. Dit keer vanuit de MO19-2. Hierbij was de afspraak dat beide meiden maximaal een helft zouden spelen. Want die middag hadden ze nog hun eigen wedstrijd.

De wedstrijd begon, van onze kant, rommelig en binnen een paar minuten was het dan ook al 1-0. Kadoelen heeft de beschikking over een goede, behendige spits. Zij kapte en draaide langs 4 verdedigers en ronde haar inspanning af met een goal. Zeg maar gerust een niet een heel scherp begin en een goed doelpunt. Kadoelen bleef aandringen waarbij wij het geluk hadden dat hun spits treuzelde en onze keeper zich met een kamikaze actie op de bal wierp. Dat leverde naast de bal een kleine blessurebehandeling op. Toch werd het 1-1 toen onze spits het gaatje wat ze kreeg meteen benutte. Helaas konden we niet lang genieten want zo’n beetje vanaf de aftrap werd het alweer 2-1.

Ingrijpen lag voor de hand en er werd een verdediger voor een verdediger ingebracht. Deze dame had de opdracht de spits van Kadoelen uit te schakelen en dat deed zij met verve. In het 2e deel van de 1e helft kregen wij wat meer kleur en zelfs overwicht in de wedstrijd. Dat leverde ook de 2-2 op toen een terugspeelbal op de keeper door onze linksbuiten werd onderschept en tot doelpunt werd gepromoveerd.

Na de rust was de wedstrijd redelijk gelijkwaardig. Toch kwam Kadoelen op 2-3 toen wij na een ingooi iets te veel ruimte weggaven en er vanaf rand 16 over de keeper heen werd gescoord. Aan onze kant sloeg de vermoeidheid toe en waren de wisselmogelijkheden op. Het is frustrerend om achter je te kijken en te zien dat de 5 meiden op de bank niet (meer) konden of mochten spelen (er moest in totaal maar liefst 12 keer worden gewisseld). Het resultaat was dat we de ruimtes niet meer konden belopen en er vrijwel niet meer uitkwamen. Onze beste (potentiele) kans werd nog wel onterecht afgevlagd wegens buitenspel. Ook een indirecte vrije trap net buiten de 16 leverde niets op.

De 2-4 in de laatste 30 seconden was weliswaar voor de statistiek, maar is ook een leerpunt. Een fout passje achter de medespeler werd, rand 16,  genadeloos afgestraft. Terwijl zo’n bal in de laatste seconden gewoon moet worden weggerost.

Waar we tegen ’t Gooi gewoon minder goed waren dan de tegenstander was in deze wedstrijd een gelijk spel wel verdiend geweest.Maar net als in de 1e wedstrijd was ons dat niet gegund. En dat maakt deze uitslag in mijn ogen teleurstellender. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen! Zeker omdat ze ziekenboeg langzaam lijkt leeg te stromen.