Er is weer meer mogelijk!

31 mei 2021 15:00


Nieuws over Regiocup, teamindelingen en trainingen.

Beste voetballers, staf en begeleiders,

Nog geen 2 weken geleden is door ons een tijdlijn gepresenteerd over de bekendmaking van de nieuwe teams voor het seizoen 2021/2022 en het opstarten van trainingen in die nieuwe teams.

Door de recente versoepelingen heeft de KNVB plotseling mogelijkheden gezien om de lang geleden aangekondigde Regiocup alsnog door te laten gaan. Van 5 tot 27 juni wordt voor jeugd t/m 17 jaar de gelegenheid geboden om ook nog tegen andere tegenstanders te spelen.

Dat vinden we als idee geweldig. Helaas is daar door de KNVB als voorwaarde aan gesteld dat dit met de oude teamspelers moet, omdat het als een uitloop van afgelopen seizoen wordt gezien. Dat zorgt wel voor organisatorische uitdagingen, omdat sommige spelers en trainers al afscheid hebben genomen en nieuwe spelers niet mee zouden mogen doen. Voor teams die aan de Regiocup deelnemen is het dé kans om te tonen hoe ze afgelopen seizoen gegroeid zijn. Maar dan is het ook handig om nog even in de vertrouwde teamsamenstelling te blijven trainen.

Andere praktische problemen bij de pupillen zijn de beschikbaarheid in het weekend van 26/27 juni in verband met het voetbalkamp en de speeldagen en reisafstanden bij de jongste jeugd.

Dit maakt het voor bepaalde jaargangen en teams lastig om deel te nemen. In overleg met de hoofdleiders hebben we daarom een aantal knopen doorgehakt:

Voor de teams van JO8 t/m JO12:

 • De huidige JO8 lichting zal niet deelnemen aan de Regiocup. Hier gaan we op de zondagen activiteiten voor organiseren.
 • De JO9 t/m JO12 gaat wel deelnemen aan de Regiocup, maar nog in de huidige teamsamenstellingen.
 • Voor de JO9, JO10 en JO11 zal zaterdag 26 juni waarschijnlijk volledig vervallen als speeldag i.v.m. het Sporting’70 Voetbalkamp.
 • De trainingen voor de teams t/m JO12 blijven hierdoor tot vrijdag 25 juni met de bestaande teams en op de bestaande tijden.
 • De nieuwe teamindeling voor deze jeugdcategorie wordt dinsdag 8 juni bekend gemaakt, maar gaat dus pas per maandag 28 juni in.

Voor de JO13 t/m JO17:

 • De huidige JO13-1, JO14-1, JO16-1 en JO17-1 doen niet mee aan de Regiocup
 • De overige bestaande teams uit deze lichtingen doen gewoon mee aan de Regiocup en blijven in juni in de bestaande samenstelling trainen en spelen.
 • De nieuw te formeren teams JO14-1, JO15-1, JO17-1 gaan per 7 juni in de nieuwe teamsamenstelling trainen en zo mogelijk (externe) oefenwedstrijden spelen.
 • De teamsamenstellingen worden vrijdag 4 juni bekend gemaakt.

Voor de MO13 t/m MO17 teams:

 • We gaan in overleg met de staf per team bespreken in welke samenstelling getraind en zo mogelijk in de Regiocup gespeeld gaat worden.
 • Voor teams die niet spelen wordt gezocht naar een tegenstander voor een oefenwedstrijd.
 • De teamsamenstellingen worden vrijdag 4 juni bekend gemaakt.

Voor de Onder 19 en senioren teams:

 • Helaas zijn de maatregelen nog niet zover versoepeld dat hiervoor een Regiocup is of externe oefenwedstrijden worden toegelaten. Zodra dat mogelijk wordt gaan we proberen alsnog oefenwedstrijden te organiseren.
 • Tot die tijd kunnen wel onderlinge wedstrijdjes worden aangevraagd.
 • De nieuwe JO19-1 en MO19-1 gaan vanaf maandag 7 juni alvast trainen in de nieuwe teamsamenstelling.

Het wordt voor ons allemaal een grote uitdaging om alles te organiseren zodat we op 5 juni kunnen starten. We vragen daarom veel flexibiliteit en snelle communicatie van de teams, teamleiders en hoofdleiders. Het kan zo maar gebeuren dat een tegenstander zich terugtrekt, speeltijden kunnen veranderen, etc. Help elkaar als teams daarom a.u.b. zoveel mogelijk.

Tenslotte wijzen we nog op het naleven van de geldende Corona-maatregelen.

Er is geen publiek toegestaan, kleedruimtes blijven gesloten, houdt afstand buiten het veld en kom niet als je klachten hebt (Zie: https://www.sporting70.nl/2633/corona-maatregelen/)

 

Vriendelijke groeten,

Thom Bleijerveld, Technisch Jeugd Coördinator
Simon van der Weij, Bestuurslid Wedstrijdzaken

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!