Corona maatregelen

Beste voetballers, staf en bezoekers van Sporting’70,

De hoge besmettingscijfers voor Corona hebben geleid tot nieuwe maatregelen, die per 13 november zijn ingegaan. De belangrijkste zijn dat publiek niet meer welkom is bij wedstrijden en trainingen en dat voor en na het sporten 1,5 meter afstand gehouden dient te worden op plekken waar geen coronatoegangsbewijs verplicht is. Het voetballen zelf kan nog zonder beperkingen.

Voor alle binnenruimtes van onze sportlocatie (dus kantine, kleedkamer, toilet, wedstrijdsecretariaat, bestuurskamer) en op het buitenterras is een geldig CoronaToegangsbewijs (CTB) verplicht voor personen vanaf 18 jaar. Een CTB kun je krijgen als je gevaccineerd bent, een herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur oud kunt laten zien. Via de CoronaCheck app kun je een QR code aanmaken. Deze kan en zal gecontroleerd worden.

Er geldt een uitzondering op deze verplichting voor personen die beroepsmatig of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten. Dat zijn trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, arbitrage en ingezette vrijwilligers zolang ze in functie zijn. Voor spelers, publiek en rij-ouders is de verplichting er dus wel. 

De handhaving op het CTB is een verplichting vanuit de overheid. Zonder geldig CTB en ID kun je niet toegelaten worden tot binnenlocaties. We verzoeken iedereen om dat te respecteren en eventuele discussie hierover op een andere locatie te voeren.

Regels rondom het voetballen:

 • Het sporten zelf is volledig mogelijk.
 • Publiek is niet meer welkom.
 • Houd voor en na de wedstrijd 1,5 meter afstand.

Voorwaarden gebruik kantine, toiletten en terras bij Sporting’70:

 • Alle binnenruimtes en het terras zijn voor personen boven 18 jaar alleen toegankelijk met een geldig Coronatoegangsbewijs én geldige identificatie.
 • Er geldt een uitzondering voor personen die beroepsmatig of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten, indien zij deze functies aan het uitoefenen zijn. De uitzondering betreft dus niet de spelers.
 • Kleedkamers zijn alleen onder voorwaarde geopend. Beperkt het gebruik hiervan a.u.b. zoveel mogelijk.

Tenslotte:

 • Houd er bij uitwedstrijden rekening mee dat regelgeving niet overal gelijk is. Informeer je vooraf.
 • Beperk het risico van besmetting in de auto naar wedstrijden. Probeer zoveel mogelijk per fiets naar wedstrijden te gaan. Hou de bezetting van auto’s laag, Gebruik heen en terug dezelfde samenstelling. Maak afspraken over het gebruik van mondkapjes.
 • Ga wijs en verstandig met de maatregelen om.
 • Wees zuinig op de gezondheid van jezelf en je omgeving.
 • Hanteer de volgende basisregels:
Corona_banner_aangepast.jpg

Meer informatie is te vinden op:


Namens bestuur Sporting'70
Simon van der Weij
Bestuurslid Wedstrijdzaken

reageren of vragen stellen kan door even contact op te nemen met de SupportDesk.

 

corona_5.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!