Corona maatregelen

Beste Sporting leden,

Op maandag 14 december is door premier Rutte een strenge lockdown voor ons land afgekondigd. Daarin worden met ingang van 15 december nieuwe en extra maatregelen genomen om contacten tot een minimum te beperken en verdere verspreiding van het coronavirus te remmen en terug te brengen. 

Voor de amateursport zijn enkele aanscherpingen ten opzichte van de eerdere maatregelen uit oktober getroffen. Deze zullen tot ten minste 19 januari 2021 gelden en zijn nu als volgt:

Sporten is alleen beperkt mogelijk op buitenlocaties:

  • er worden geen competitiewedstrijden en bekerwedstrijden meer gespeeld. Alle competities liggen stil.
  • Voor iedereen van 18 jaar en ouder geldt dat sporten met maximaal 2 personen mag, maar met minimaal 1,5 meter onderlinge afstand, ook tijdens het sporten. Groepstrainingen zijn niet toegestaan. Er mogen wel meerdere groepjes van 2 personen op eenzelfde buitenlocatie spelen, mits de afstand tussen de groepen minimaal 1,5 meter is. De groepjes moeten steeds in eenzelfde samenstelling blijven om besmetting zo veel mogelijk te voorkomen en ook als afzonderlijke groep herkenbaar zijn voor boa's (bijvoorbeeld door hesjes in eenzelfde kleur).
  • Voor kinderen onder 18 jaar blijft trainen en het spelen van onderlinge partijtjes binnen de eigen vereniging mogelijk. De trainingen blijven op de reguliere dagen en tijden mogelijk. Op wedstrijddagen (zaterdag en zondag) zullen voor deze teams onderlinge wedstrijden/trainingen worden georganiseerd. Informatie hierover ontvang je van je leider en/of trainer of wordt op de site www.sporting70.nl vermeld. Het is niet toegestaan buiten de reguliere trainingstijden trainingen of wedstrijdjes te spelen indien deze niet zijn aangevraagd bij en goedgekeurd door het wedstrijdsecretariaat.

De reeds eerder genomen maatregelen gelden uiteraard nog steeds:

  • De kantine en de kleedkamers blijven gesloten.
  • Voor sleutels en/of verlichting is het wedstrijdsecretariaat open tijdens trainingstijden en wedstrijddagen. Toiletten zijn tijdens de trainingstijden en op de wedstrijddagen beschikbaar.
  • Het is niet toegestaan om als toeschouwer aanwezig te zijn bij de onderlinge wedstrijden en/of trainingen. Alleen de begeleiding van de teams heeft togang tot  het complex.

Uiteraard gelden naast bovenstaande regels ook nog steeds de basisregels:

  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Was vaak je handen en hoest en nies in je elleboog.
  • Blijf bij klachten thuis en laat je testen.

Meer informatie is te vinden op:

Laten we ons met z’n allen netjes aan de maatregelen houden. Alleen gezamenlijk krijgen we dit virus eronder en kunnen we zo snel mogelijk weer van ons geliefde voetbal genieten. 

Tot die tijd: doe voorzichtig, maak er ondanks alles fijne feestdagen van en blijf vooral gezond!

Samen krijgen we het virus er onder.

Namens bestuur Sporting'70
Simon van der Weij
Bestuurslid Wedstrijdzaken

reageren of vragen stellen kan door even contact op te nemen met de SupportDesk.

 

corona_5.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!