Sporting 70 JO19-1

A-junioren zaterdag, A1, 1e klasse 04

18 april 2015 12:00

Groot, B.A. de

De A1 is het seizoen sterk begonnen met fris en effectief voetbal. In de eerste helft van de competitie zijn daarmee veel punten gehaald en is er zelfs een plaatsje in de nacompetitie verkregen. Na de eerste goede serie kwam is het team behoorlijk teruggevallen en werden veel punten verspeeld.

De wedstrijd tegen Focus gaf helaas weer hetzelfde beeld. De gelegenheid om weer eens punten te pakken werd aangegaan als een oefenwedstrijd. Sporting had een veldoverwicht, maar was machteloos zodra het doel in zicht kwam. Slordigheden in de opbouw leidden al snel tot kansen voor de tegenstander, waar de spits behendig de 1-0 maakte en met een lob van 40 meter de 2-0, een wereldgoal.

Focus kreeg in de eerste helft nog een aantal open kansen, maar konden de keeper niet passeren. Met 1 kans voor Sporting, doelpunt helaas afgekeurd wegens buitenspel, werd het rust.

In de 2e helft was Sporting wederom sterker. Als toeschouwer lijkt het wel of de spelers verleerd zijn hoe je een goal maakt en opdracht hebben gekregen pas binnen het doelgebied te schieten. Een individueel hoogstandje van Luc H, die uit een indirecte vrije trap in het strafschopgebied feilloos raak schoot, betekende de aansluiting en nog meer drang naar het doel van Focus, De beste kansen kwamen echter aan de andere kant en wederom na slordigheden in de opbouw kon de snelle spits profiteren en was de wedstrijd gelopen.

Als de A1 kans wil maken in de nacompetitie zal er serieus gewerkt moeten worden aan de aanvallende capaciteiten en een snellere omschakeling. Vooralsnog een mooie taak voor de coach en zijn team.