Sporting 70 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse G

26 april 2015 14:00

Leider, S.E.J.

Met nog drie wedstrijden te gaan kon Sporting vandaag officieel de koppositie overnemen van sv Zeist, dat een wedstrijd meer gespeeld had en dit weekend vrij was.
Sporting moest naar laagvlieger vv de Dreef. Sporting had alles behalve een makkelijke middag.
Zoals oude voetbaltermen omschrijven was Sporting zelf de grootste tegenstander en kon het alleen van zichzelf verliezen.

Vv de Dreef speelde agressief en zocht naar de spelers die een bal konden vasthouden om een actie te maken. Sporting daarentegen, begon zwak aan de wedstrijd. Breedteballen bleven hangen in het lange gras en de onnauwkeurigheid overheerste. Sporting leed keer op keer balverlies en verloor belangrijke duels. Het was snel duidelijk dat de Dreef de duels niet schuwde waar Sporting de voet terug trok. Het slechte spel was frustrerend maar in de problemen kwam Sporting niet. In de eerste helft kon het slechts een schot op doel tegen noteren waar het zelf uiteindelijk wel tot kansen kwam. Een doelpunt van Berend werd helaas afgekeurd en later in de tweede helft kon Sporting gevaarlijk worden met de sterke luchtmacht.

In de rust werd er besproken dat er toch echt uit een ander vaatje getapt moest worden maar dat er vooral geen paniek moest ontstaan. In de tweede helft gaf Sporting wat meer pressie en hield het de bal wat langer in bezit. Sporting kreeg steeds meer het overwicht in handen en weg dreigend via corners en voorzetten vanaf de flanken. Toch duurde erg lang voordat de score werd geopend maar gelukkig was Berend daar, als een duveltje uit een doosje. Een mooie vrije trap van Erik knikte hij binnen, even zat de keeper er nog aan maar dat was niet voldoende, 0-1! De ontlading was groot want het geduld werd eindelijk uitbetaald. Na het doelpunt ging de Dreef steeds meer uit de organisatie lopen. Dit zorgde voor ruimte achterin maar betekende ook dat er steeds meer spelers voorin bleven hangen. Sporting ging hier goed mee om en probeerde de ruimtes te bespelen. Het spel werd er niet veel beter op maar goed genoeg om ook de 0-2 te maken. Wederom was het Berend die ijskoud afrondde!

De supporters hadden waarschijnlijk meer spektakel verwacht, helaas kan het niet elke week raak zijn. Je weet wat er gezegd wordt: ‘als je ook je slechte wedstrijden wint……’
Sporting hield geloof , geduld en trok terecht aan het langste eind. Volgende week speelt Sporting uit bij AS’80. Hier moet de laatste stap gezet worden naar de belangrijke laatste wedstrijd, thuis tegen Waterwijk.