Mannen zondag, 1, 4e klasse G

12 april 2015 14:00

Scheidsrechter

Nouamani, M.

Wederom een wedstrijd waar geen eer te behalen viel. Tegen het laaggeklasseerde Amsvorde kwam Sporting geen moment in de problemen en pakte het drie punten.
Op een zonovergoten veld liet Sporting vanaf seconde 1 zien dat het de beste ploeg was. Het waren handbalachtige taferelen: Sporting verplaatste de bal van links naar rechts over het moeilijk bespeelbare veld en Amsvorde nam plaats rond de eigen 16-meter. Sporting werd slechts dreigend met enkele mooie steekpasses en scherp aangesneden vrije trappen maar grote kansen bleven uit. Toch was het duidelijk dat Sporting niets te vrezen had en wachtte het geduldig op het juiste moment om toe te slaan. Na een serie van corners werd de druk Amsvorde te machtig. Erik draaide een corner rechtstreeks binnen, 0-1! Sporting hield het overwicht nog even vast en creëerde steeds meer kansen. Een aanval uit het boekje zette Alex voor de keeper maar helaas kon de Amersfoortse keeper redding brengen op de volley. De minuten voor rust kwam er wat onrust in het spel van Sporting. Er werden foutjes gemaakt en Amsvorde kwam zowaar over de middenlijn. Zoals de afgelopen weken al duidelijk werd, is de Voordorpse verdediging niet zomaar van stuk te brengen en hielden ze de aanvallers ver van het doel vandaan.
Na de rust zakte de wedstrijd in. De supporters konden zich richten op het insmeren van de huid tegen de fel brandende zon, want de wedstrijd was gespeeld. Sporting speelde de bal (te) langzaam rond en Amsvorde was niet bij machte tot aanvallen te komen. Het was een voorzet van Daan die bij Yuri terecht kwam. Een mooi gedrukt schot bracht de 0-2. Sporting speelde de wedstrijd uit zonder te veel krachten te verspelen. Desalniettemin had Sporting de score op kunnen voeren. Jimmy liet een aantal kansen liggen en de scherpte ontbrak bij de voerhoede om daadwerkelijk af te drukken.

Zo won Sporting zonder briljant te spelen. In deze fase van de competitie is sprankelend voetbal niet een vereiste, de punten wel. In de kleedkamer kwamen er positieve berichten van de anderen velden. Hooglanderveen had de derby tegen Achterveld verloren en Zeist speelde gelijk tegen Nederhorst. Hierdoor staat Sporting bovenaan op minpunten. Met nog 4 wedstrijden te gaan neemt de spanning in de 4de klasse G toe, met een hecht Sporting ’70 dat de beste papieren op zak heeft.

Aanstaande zondag speelt Sporting thuis tegen Achterveld, alle support is welkom!!