Mannen zondag, 1, 4e klasse G

29 maart 2015 14:00

Engel, J.P.

Het was geen pretje, voor de spelers niet en voor de toeschouwers niet. Het weer nodigde uit om binnen te blijven maar toch trad Sporting aan tegen de hekkensluiter Batavia. Sporting maakte geen fouten en maakte zes goals.
De aftrap werd genomen door pupil van de week Marijn. Beheerst schoot zij Sporting op voorsprong, het goede voorbeeld was gegeven!
De eerste helft was slordig van Sporting kant. Sporting ging mee in het chaotische spel van de bezoekers. Op de momenten dat er rust aan de bal was, werd het krachtsverschil meteen duidelijk. Een aantal rappe aanvallers van de bezoekers konden de zwakte in de linies daarachter niet camoufleren en na een kwartier was het dan ook raak. Berend prikte een voorzet van Yuri keurig binnen. Tien minuten hierna begon Koen het op zijn heupen te krijgen. Na een lange sprint ronde het koeltjes af, het zou niet zijn enige doelpunt van de wedstrijd zijn.  Jammer was dat de vlaggenist van de bezoekers wel erg scherp vlagde anders had Sporting nog 10 keer vrij voor de keeper gestaan.  Na ongeveer een half uur spelen gaf Valentijn een mooie boogbal over de laatste linie van Batavia op Koen. Koen kapte zijn tegenstander fraai uit en ronde af, 3-0. Sporting had al verder uit kunnen lopen maar had wat pech met de leiding en Yuri vond de lat op zijn weg.

In de tweede helft begon Sporting onrustig. Het had weinig meer te vrezen van Batavia, dat iets agressiever ging spelen, maar toch duurde het even voordat het balletje weer makkelijk rond ging. Zo liep Sporting uit naar 6-0. Koen maakte zijn derde van de dag en ook Tim liet nog van zich spreken. Hij dribbelde de 16 meter in en streepte de bal naar de verre hoek, 0-5. Even later zag hij nog heil in een bal die volgens iedereen uitging. Met een sierlijke sliding hield hij de bal keurig binnen en leverde af bij Valentijn die hem alleen nog over de doellijn moest tikken. Het balletje ging rond en de scheidsrechter deed er goed aan om niet te lang door te laten spelen.

Een clean sheet voor zondag 1, wetende dat ook het 2de elftal in de ochtend een mooie overwinning boekte, ook zonder tegengoals. Zo strijden de mannen van Sporting nog om het kampioenschap en zal het heel spannend worden de laatste wedstrijden.