Sporting 70 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse G

8 maart 2015 14:00

Gerrits, M.P.

Het kon een weekend zijn waar Sporting de leiding op de ranglijst heroverde, helaas greep Sporting naast de punten. Uit bij ASV ’65 in Ankeveen werd met 3-0 verloren waardoor Sporting niet kon profiteren van puntverlies van de naaste concurrenten.

Onder een lekker zonnetje zagen de supporters dat Sporting voortvarend uit de startblokken kwam. Achterin werd niets weggeven en al was het veld moeilijk bespeelbaar, toch werden er mooie combinaties op de mat gelegd. Over zowel de linker als de rechterflank kwam Sporting met enige regelmaat gevaarlijk door terwijl de achterste linie de weg naar Joey hermetisch afsloten.
De eerste kans kwam er voor Sporting via de rechterkant. Ayden kon na een combinatie doorlopen richting het vijandige doel. Hij schoot de bal echter tegen de keeper op waar Koen dacht aan een balletje breed. Sporting kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en bracht de verdediging steeds vaker in verlegenheid door meer druk uit te voeren. Een van de corners belande plots voor de voeten van Guus, die leek te schrikken van de mogelijkheid en schoof de bal voorlangs. Even later werd een mooi aangesneden vrije trap rakelings naast gekopt door Lars. Zo eindigde de eerste helft zonder doelpunten en werd ASV eenmaal gevaarlijk met een afgekeurd doelpunt uit de kluts.

De tweede helft was van een hele andere categorie. Sporting liep achter de feite aan en liet ASV in het spel komen. De rappe aanvallers konden steeds vaker in stelling worden gebracht. Een steekballetje naar de spits bracht de 1-0, want hij ronde beheerst af. Sporting kwam deze tik niet meer te boven en ging steeds minder spelen. Kansen werden er niet meer gecreëerd met uitzondering van de kopbal van Lars die van de doellijn werd gehaald. Sporting kon het niveau van de eerste helft niet meer terug vinden. Koen en Berend speelde op een eiland tegenover de laatste linie van ASV. Als Sporting aan aanvallen toe kwam speelde er zoveel posities voor de bal dat de mogelijkheid op een counter open lag. Hier was ASV ook naar op zoek, aangevoerd door een verre trap van de laatste man. De 0-2 en 0-3 waren hierdoor een feit en je kon het niet eens onverdiend noemen. Sporting verzuimde de taken uit voeren en vanuit de posities te spelen. Jammer want de lijn van de eerste helft had zeker drie punten opgeleverd.

Volgende week speelt Sporting uit bij concurrent Nederhorst. Sporting weet wat het kan en weet ook dat de concurrenten elkaar nog zullen treffen, wat automatisch puntverlies oplevert. Een nieuwe wedstrijd, een nieuwe kans om het goede spel uit de eerste helft uit te breiden naar een goede 90 minuten.