Mannen zondag, 1, 4e klasse G

8 februari 2015 14:00

Scheidsrechter

Akkaya (Fuat), F.

De afgelopen jaren gingen de punten altijd mee met de uitploeg. Gelukkig kwam daar deze zondag verandering in, de roodgelen versloegen de blauwwitte met 2-1.

Ferris uit de E3 mocht voor de wedstrijd laten zien waarom hij pupil van de week was. Sierlijk dribbelde hij langs de tegenstanders en schoot keurig binnen.

De eerste helft ging op en neer en beide ploegen creëerden kansen. Van de bezoekers waren dit vooral counters en schoten vanuit de 2de lijn. Sporting trachtte de bal rond te laten gaan op zoek naar de opening. Dit lukte bij tijd en wijle heel aardig. Het zou niet gek zijn geweest als Sporting in de eerste helft al vier keer trefzeker was. Dit lukte echter niet waardoor oude voetbalwetten in werking traden. In eigen zestien kreeg Lars de bal op zijn hand en besloot de matige scheidsrechter de bal op de stip te leggen. Zo kwam Sporting 0-1 achter maar was er geen rede voor paniek. Nog voor rust maakte Berend na een periode van drooglegging een voorzet mooi af, 1-1. Sporting raakte voor rust nog de lat en opende een ware schiettent in het strafschopgebied van ’s Graveland. Helaas ging de bal er maar niet in en ook de zekere strafschop werd niet toegekend.

Na de rust ging Sporting steeds verder vooruit spelen om zo de bezoekers nog verder terug te dringen. Dit lukte aardig gezien ’s Graveland in de 2de helft niet meer op goal heeft geschoten. Er moest echter nog wel gescoord worden, dit was het manco van de dag. De laatste pass was niet altijd goed en het afronden liet te wensen over. De keeper kreeg een aantal keer de kans om in te grijpen en niet altijd stond het vizier op scherp. Gelukkig was Berend daar om de keeper nogmaals te verschalken. Hard was de bal niet maar hij paste precies, 2-1.

Zo won Sporting terecht en kan het volgende week uitrusten. De week daarna staat de topper tegen Hooglanderveen op het programma. Alle steun is welkom als Sporting op 22 februari deze kraker uit gaat vechten uit in Amersfoort.