Mannen zondag, 1, 4e klasse G

25 januari 2015 14:00

Scheidsrechter

Ganpat, R.B.

Na een succesvolle eerste seizoenshelft en een prima voorbereiding was het deze zondag weer raak. Er werd weer gevoetbald voor het echte werk. Sv Zeist is traditioneel een lastige wedstrijd. Zo bleek ook deze zondag. Sporting kon het spel van de voorbereiding niet voortzetten en verloor de wedstrijd die op een laag niveau werd afgewerkt.

Pupil van de week Zahra gaf de thuisploeg nog het goede voorbeeld door beheerst af te ronden maar dit mocht niet baten. Vanaf het eerste moment was het spel van Sporting erg slordig. Sporting kreeg de bal niet onder controle en wist elkaar niet te vinden. Simpele facetten die er normaal gesproken ingebakken zitten waren er deze zondag niet bij. De laatste passes waren slordig en zo wist Sporting maar moeilijk tot aanvallen te komen. De 0-1 viel dan ook al voor rust. Een doelpunt werd gemaakt nadat de spits in buitenspelpositie de bal breed gaf op zijn medespeler. Niet veel later herpakte Sporting zich iets door gelijk te maken. Koen scoorde met zijn rug uit een corner van Valentijn, 1-1 met de rust.

De 2de helft wilde het voetbal maar niet in de wedstrijd sluipen. Zeist hanteerde vaak de lange bal en ook Sporting had ook geen andere ingeving. Wat gevaar over en weer maar tot grote kansen leidde dit niet. Een wedstrijd die geen winnaar verdiende en van zo een niveau dat het vergeven van punten nauwelijks terecht was. Zuur was het dat Sporting een punt, en hoop op meer, weggaf. 10 minuten voor tijd prikte Zeist de 1-2 binnen nadat de bal de achterlijn ruim gepasseerd was. Wederom gaf de scheidsrechters geen sjoege en keurde het doelpunt goed. Sporting pompte tevergeefs de laatste minuten alle ballen de 16 in maar kwam niet meer tot scoren.

Zo is Sporting de koppositie kwijt maar moet het zich geen zorgen maken. Slechte wedstrijden zitten er altijd tussen en volgende week kan het alleen maar beter gaan. Dan moet Sporting proberen wat plezier terug te brengen in het spel en doen waar het goed in is: lol maken in het veld en optreden als team.

Volgende speelt Sporting uit tegen Nederhorst: wederom een kraker!