Woudenberg 1

Mannen, 1, Groep 1 Tussenronde A

20 december 2014 17:00

Barrales, J.C.C.

Na een stormachtig weekend waarin de periodetitel werd veilig gesteld trad Sporting zaterdag aan tegen 2de klasser Woudenberg. Ook nu was het stormachtig maar dat had vooral met de harde wind te maken want Sporting kon de tegenstander net niet op de knieën krijgen.

De huid zo duur mogelijk verkopen en geen blessures oplopen, dat was het devies voor Sporting. De woorden van de trainer zaten nog vers in het hoofd toen Sporting binnen 2 minuten de score had moeten openen, Erik kon de trekker helaas niet overhalen. Woudenberg speelde aanvallend spel met een bewegelijk middenveld. Sporting had even moeite om dit goed op te pakken maar werd als snel gevaarlijk in de omschakeling waar duidelijk de zwakke plek zat van Woudenberg. Enkele steekpasses waren net niet op maat maar zo was Sporting de ploeg die gevaarlijk werd. Woudenberg kwam echter op voorsprong. Een snel genomen vrije bal werd voorgetrokken en binnen gelopen na 17 minuten. Een slimmigheid waar Sporting bekend mee zou moeten zijn bracht nu de 0-1. Ook hierna bleef Sporting de gevaarlijkste ploeg en trof Valentijn onfortuinlijk te lat na een vrije trap van Joran.

De gehele tweede helft kreeg Sporting een duidelijk veld overwicht. Het zette Woudenberg steeds verder vast waar de bezoekers geen raad mee wisten. Woudenberg hanteerde veelal de lange bal maar had niet de kopkracht om hier iets mee te doen. Sporting zocht steeds vaker de aanval en werd gevaarlijk maar er werden geen grote kansen gecreëerd. Hoe verder je naar voren speelt, hoe meer ruimte er achter je verdediging ligt. Sam, Lars en Guus hadden hier geen boodschap aan en schakelde hun directe tegenstander ogenschijnlijk moeiteloos uit. Ook met twee stormrammen voorin lukte het Sporting telkens net niet om tot een kans te komen. Sam trof met een kopbal de paal en enkele schoten van afstand waren de wapenfeiten.

Zo bleef het 0-1 na het laatste fluitsignaal. Men was teleurgesteld omdat een gelijkspel of zelfs winst zo dichtbij was. Mister Sporting, beter bekent als Joop Blaas, stelde iedereen gerust: ‘ach zo’n bekerwedstrijdje… Ik weet zeker dat jullie kampioen worden!’ Nou als Joop dat zegt, dan kan het niet anders dan goed komen!

Na de wedstrijd betrad met strak in ’t pak de mooi aangeklede kantine. Samen werd er gegeten van een fantastisch buffet! Men was mooi uitgedost voor de eerste editie van het Sportinggala! Foto’s zullen al snel laten zien dat het weer een memorabele avond was!