SVS MA1

Meisjes A-junioren zaterdag, MA1, Hoofdklasse A

6 december 2014 17:00

Nauta, N.

Afgelopen zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen SVS. Verlies zou betekenen dat we afhaken voor een positie in de top. Gezien de resultaten van onze tegenstander en het feit dat 3 van ons er al een  wedstrijd bij de Vrouwen op hadden zitten kon het wel eens een lastige wedstrijd worden.

Vorige week een onnodige verliespartij. Een wedstrijd van gemiste kansen en vergeten te knokken. Iets wat Barendrecht wel goed deed.  Na meer dan een jaar geen wedstrijd in de Hoofdklasse te hebben verloren was het dan zover. Maar goed thuis nog steeds ongeslagen.
In de bespreking vooraf gaf Valentijn aan dat we er nu echt als een team moesten staan. Keihard werken en knokken voor elkaar.  Een nieuwtje in de opstelling was dat Michelle Cascella op 6 ging spelen.

Na aftrap werd direct duidelijk dat SVS een vergelijkbare boodschap had meegekregen en zij gingen  minstens net zo fel in. Hoewel  wij meer balbezit hadden en meer tactisch/technisch vermogen was de wedstrijd gelijk opgaand. Er werd van beide zijden geknokt voor elke meter. We konden het lichte overwicht in de eerste helft nog niet vertalen in doelpunten. Na een kwartier wist Eline van Leeuwenkamp zich op rechts knap vrij te spelen en gaf de assist op Sterre Harsveld vd Veen die  simpel de 1 – 0 binnentikte. Een ontlading zoals het moet, Sterre werd bedolven.

Hoewel we de boel achter aardig onder controle hadden kreeg SVS toch een dot van een kans . Een wereldredding van Tessy Ashman zorgde ervoor dat we niet opnieuw hoefden te beginnen. Even later tekende Tessy met een verre uittrap bijna voor een assist op Eline van Leeuwenkamp maar die vond de prima keepster op haar weg. Met de kleine kansen die we daarna nog hadden had deze keepster geen problemen.

Beide partijen maakten er een echt gevecht van en gingen tot het randje en af en toe er (per ongeluk) overheen. Hun linksbuiten kreeg geel (10 minuten) maar ook onze rechtsback Puck van der Velden had er één kunnen krijgen.  Ze bikkelde en schoffelde weer als vanouds en verzaakte geen moment.  Ze zorgde er daarmee voor dat over links onze tegenstander nauwelijks gevaarlijk  werd. Dat terwijl hun linksbuiten bepaald geen verkeerde voetballer was.

In de rust benadrukte Valie dat we goed bezig waren en iedereen zijn stinkende best deed. Met dezelfde concentratie en inzet doorgaan en blijven strijden.

Vanaf de aftrap werd direct druk gezet naar voren en zorgde er voor dat SVS er sporadisch uit kon komen. Het veldoverwicht betaalde zich nog niet uit.  Tot de 50ste minuut, een goedlopende aanval over links werd tot staan gebracht.  Sterre nam de vrije trap en plaatste de bal perfect op het hoofd van Eline  2 – 0. Er werd gejuicht zoals het hoort.

Bij een spaarzame aanval  leek de tegentreffer aanstaande. Met een minstens zo spectaculair uitkomen als in de eerste helft wist Tessy de bal op bijna identieke wijze te pareren.  Aan de andere kant hadden we nogal wat kansen nodig om de wedstrijd op slot te gooien. We moesten tot de 78ste minuut wachten tot onze gelegenheidslinksbuiten Belen Gobits met een aantal mooie bewegingen Eline vrij voor de goal zette en dat betekent 3 – 0.

5 minuten laten kregen we loon naar werken. Sterre  op links zette haar mannetje (lees vrouwtje) voor de zoveelste keer op het verkeerde been en zag Michelle Cascella op kop van de cirkel inkomen. Panklaar neergelegd schoof Michelle de 4 – 0 binnen. Verdienste van de tegenstander was dat ze ondanks de achterstand het bleven proberen met volle inzet. Ook wij bleven tot de laatste minuut strijden maar verzaakten de score nog verder op te voeren. Kansen voor open doel werden gemist (o.a. paal) of vonden de keepster op hun weg. Publiek was mede winnaar en heeft een fantastische wedstrijd gezien met veel strijd.

Iedereen niemand uitgezonderd mag zich ‘Women of the match’ noemen maar eerlijk is eerlijk als Tessy bij de 1 – 0 in de eerste helft die bal niet had gepakt had de wedstrijd er heel anders kunnen uitzien. Vandaar dat Tessy een week lang het shirt bij zich mag houden. De backs Puck, Zoe de Louwere en Jooske Andriessen bikkelden erop los, het  centrale duo Anniek Smulders en Pien van Dam hielden samen met Tessy weer de nul, op het middenveld was Michelle een openbaring op 6, Sterre knokte en was weer eens superieur aan haar tegenstanders, Fenna Hiemstra had er al een wedstrijd opzitten maar dat was niet te merken en liep alle gaten dicht. Belen deed het prima op rechtshalf maar als linksbuiten een openbaring.  Jip de Bruijn  - nog steeds niet echt fit – pakte haar minuten en speelde naadloos mee. Oumaima Akchaoi werd evenals haar zus Rabab Akchaoi stevig aangepakt maar waren steeds dreigend en werkten hard. Lisa de Jong ziet zichzelf liever op het middenveld maar door gebrek aanvalsters vulde ze de rechtsbuitenpositie prima in. Een in één keer op de slof ging maar net naast. Verder speelde Eline van Leeuwenkamp een super-wedstrijd die werd beloond met 2 goals. Laat Saestum maar komen!!!!!!