Sporting’70 D3 wint thuis van Delta Sports D5 8 – 3 (4 – 3)

Delta Sports D5

D-pupillen zaterdag, D3, 4e klasse 28

6 december 2014 9:45

Wijngaard, H. vd

Vandaag moest de D3 aantreden tegen Delta Sports D3. Het is de allerlaatste wedstrijd deze competitie en om kampioen te worden moeten er vandaag  2 dingen gebeuren: deze pot winnen en Kampong moet punten laten liggen in Driebergen.

Het eerste hadden we zelf in de hand en dat leek makkelijk te gebeuren; door doelpunten van Tristan, Jan en Mirac stonden we na 14 minuten 3-0 voor. Maar gekeken naar het spel en de fouten die in het veld gemaakt werden was deze stand zeer geflatteerd. Het verbaasde me niet dat het 10 minuten later 3-2 stond en deze wedstrijd dus nog lang niet gewonnen was. Gelukkig was daar weer Tristan die de zeer belangrijke 4-2 veroorzaakte met een doortastende actie op links waarbij zijn voorzet via een verdediger in eigen goal belandde. Op slag van rust moesten we toch nog de 4-3 incasseren door een ongelukkige stuiterbal waar onze uitblinkende keeper Sipke zich best ‘s een keer in mag vergissen.

Na rust zijn we niet meer in gevaar gekomen, door doelpunten van Robin, Jan, Amira en Cemil werd de eindstand 8-3. Opvallend hoeveel scorende spelers we in het team hebben en dat heeft alles te maken met het gemak waarmee de spelers in dit team zowel voor als achter uit de voeten kunnen.

Later bleek dat Kampong met 1 – 0 gewonnen heeft van FC Driebergen, een pijnlijk klein verschil maar het mocht dus niet zo zijn. Het zou nog kunnen dat Kampong komende week punten laat liggen tegen SEC maar dan moet er een wondertje gebeuren.

Ik verheug me enorm op het nieuwe seizoen na kerst want dit team heeft in deze competitie echt het beste voetbal laten zien!