7 december 2014 14:00

Scheidsrechter

Poortier, J.

Plezier, dat was het codewoord van deze koude en natte zondagmiddag. De afgelopen zondagen was het spel niet altijd even goed en leek Sporting de druk van de periode op de schouders te dragen. De kou hield Sporting deze zondag echter niet tegen op met plezier de op een naar laatste stap richting de eerste periode te zetten.

Pupil van de week, Nathan van Triest, gaf het goede voorbeeld. Het liet zien dat zijn verkiezing terecht was en liet de Almeerse doelman kansloos, een psychologische 1-0 voorsprong was een feit!

De eerste minuten warend wervelend van Sportingzijde. Het duurde enkele minuten voordat Guus de paal trof na een mooi aangesneden voorzet. Dat de roodgele luchtmacht sterk is, liet Lars zien. Hij knikte een corner van Erik hard binnen, 1-0! Een domper was een verdwaald schot van de opponent. Deze werd onfortuinlijk van richting veranderd en plofte zomaar binnen, 1-1. Zo kon Sporting van voor af aan beginnen. Dit deed Sporting dan ook en produceerde de ene goede aanval na de andere. Harde voorzetten konden net niet genoeg worden getoucheerd en ook de lat werd geraakt. Het was Koen die de toeschouwers deed juichen, hij schoof de 2-1 binnen! Het spel was vrank en vrij en het enige was Sporting zich mocht aanrekenen was dat de score voor rust bij 2-1 bleef. AS’80 creëerde op het doelpunt na geen enkele kans.

Na de rust moest Sporting de wedstrijd in het slot gooien. Het spel werd wat minder maar toch liep Sporting uit. Koen scoorde nogmaals, Berend knikte een heer-lijke aanval binnen en tot slot maakte AS’80 een eigen doelpunt. Berend probeerde het doelpunt nog te claimen maar kwam slechts met 1 doelpunt op het wedstrijdformulier. Vooral het laatste half uur was gezapig en veel gedachtes leken al uit te gaan naar volgende week. Dit bracht Sporting echter niet in de problemen tegen de zwakogende tegenstander. Invallers Joran, Daan en Bas vulden hun taken goed in en zo werd de wedstrijd met 5-1 gewonnen.

Zo kan Sporting uitkijken naar een mooie laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Achterveld is dan de tegenstander. Als Sporting deze wedstrijd wint dan mag het zich officieel periodekampioen noemen. Als het spel in de buurt komt van zondag dan mag dit geen problemen opleveren. Van onderschatting mag natuurlijk ook geen sprake zijn maar met fris, ontspannen spel heeft iedereen er wel het volste vertrouwen in!