51'

Mannen zondag, 1, 4e klasse G

30 november 2014 14:00

Ozyar, F.

Op deze grauwe zondag had Sporting de kans om uit te lopen op de naaste belagers. Helaas werd er met 2-2 gelijk gespeeld uit bij Waterwijk. De andere uitslagen waren redelijk gunstig waardoor Sporting nog altijd met bovenaan staat, met een punt voorsprong. Volgende week de thuiswedstrijd tegen AS ’80 en de week daarna uit bij Achterveld, dan zou Sporting de periodetitel te pakken moeten hebben.

De wedstrijd tegen Waterwijk hield de meegereisde supporters niet warm. Het spel was gehaast en Sporting vond in Waterwijk misschien wel de sterkste opponent van de competitie. De thuisploeg zocht veelvuldig de spits en de buitenspelers kwamen met regelmaat gevaarlijk door. Dit leverde binnen 10 minuten al een grote kans op maar deze werd, gelukkig voor Sporting, niet verzilverd. In de 12 minuut stopte de keeper van Waterwijk de inzet van Berend. In de scrimmage met de keeper tikte Berend de bal breed naar Koen die attent binnenschoot. Sporting kon welgeteld 1 minuut genieten van de voorsprong. Een aanval op links werd niet afgestopt en de bal viel in de 16 prompt voor de voeten van een Almeerse middenvelder, 1-1. In de 31ste minuut werd een voorzet van Guus hard binnengekopt door Wouter, die hiermee zijn eerste doelpunt maakte in de kleuren van Sporting.  De voorsprong was prettig maar Sporting kreeg het niet voor elkaar om meerdere degelijke aanvallen op te zetten. Veelal werd de lange bal gespeeld en moesten nog vele meters naar het vijandelijke doel worden overbrugd. Met de stand van 1-2 gingen de spelers thee drinken en kregen de supporters de kans om het gevoel in de vingers terug te krijgen.

De rust begon Sporting onthutsend zwak aan de wedstrijd. Waterwijk rook kansen en zocht veelvuldig de aanval. Na een minuut of 50 viel dan ook de 2-2 binnen door een lage schuiver. De rest van de wedstrijd werd er van twee kanten opportunistisch gespeeld. Veel lange ballen, veel balverlies en veel snelle omschakelingen. Dit leverde voor beide teams een paar kansen op. Wouter was twee keer dicht bij een doelpunt en Berend schoot iets te vroeg waardoor de keeper kon redden. In de laatste minuut kwam Sporting nog goed weg, een voorzet kon vrij worden binnengeschoten maar de spits besloot aan te nemen en de bal naast te prikken. Zo eindigde deze wedstrijd terecht in een puntendeling. Na afloop konden de meeste leven met dit resultaat. Het was mooi geweest als Sporting op deze koude dag uit kon lopen op de concurrenten maar daarvoor was het spel niet goed genoeg. Sporting was dus blij dat het alles nog in eigen handen heeft.

Volgende week speelt Sporting de laatste thuiswedstrijd van de 1ste periode. Mocht het deze winnen dan kan zondag 14 december, uit tegen Achterveld de periode behaald worden. Tijdens beide wedstrijden kan Sporting dus wel wat support gebruiken!