Valleivogels 1

Mannen, 1, Groep 1 23

15 november 2014 17:00

Snoek, P.

De wedstrijd, gespeeld in Utrecht, werd een spektakelstuk voor de toeschouwers. Maar liefst 8 doelpunten en 20 strafschoppen waren er nodig om een winnaar te krijgen. Beide ploegen creëerden ook vele kansen en de eerste grote mogelijkheid kwam na 3 minuten op naam van Berend Mulderije. Via Willem van der Linde en Koen van Harskamp kreeg de spits de mogelijkheid, maar hij had het vizier niet op scherp staan.

De Scherpenzeelse formatie was wakker geschud en nam het heft in handen. Echter ook Jamal Ouassif, Jimmy de Greef en Rémon Liefting kregen de bal niet achter doelman Auke Gorter. Sven van Rossum deed dat in de 17e
 minuut wel, maar zijn treffer werd terecht wegens buitenspel afgekeurd. De openingstreffer kwam er na 18 minuten toch voor de bezoekers. Jamal Ouassif zette zijn tegenstander aan de kant waarna Bart Besselsen voor de voorsprong kon zorgen: 0-1.

Twee minuten na dit doelpunt had de voorsprong verdubbeld moeten worden, maar Thijs Binnerts zag zijn kopbal, na de corner van Ouassif, gered worden door de sluitpost. Ook Van Rossum kon een doelpunt maken, maar zijn kopbal verdween over de deklat.

Na 33 minuten werd een fout in de defensie van Valleivogels afgestraft. Peter van de Pol en Berend Mulderije gingen het duel aan en Van de Pol dacht de bal rustig terug te koppen naar zijn doelman. De bal echter was veel te zacht waardoor de spits de bal over Sven Hardeman kon tikken: 1-1. Dit doelpunt was een voorbode voor het verloop van de wedstrijd want daarna zakte de derdeklasser ver weg. De defensie, inclusief de doelman, speelde niet de beste wedstrijd van het seizoen en in de laatste
minuten van het eerste bedrijf kreeg het team van hoofdtrainer Michel Blokker diverse kansen op de voorsprong. Willem van der Linden kon de bal bij Berend Mulderije brengen waarna de voetballer vanuit de draai een schot loste op het vijandelijk doel. Hardeman kon nu nog redding brengen, maar in de laatste minuut kreeg hij de tweede treffer om de oren. Jimmy de Greef vergat zijn verdedigende taken uit te voeren zodat Wilem van der Linden simpel in balbezit kwam. De voorzet die daarop volgde werd door Mulderije prima binnen getikt: 2-1.
Na de theepauze kwam Valleivogels direct goed weg doordat de treffer van Mulderije wegens hands werd afgekeurd. In het eerste kwartier van de tweede helft gebeurde er daarna niet zoveel. Van der Steen bracht nu een verse kracht in het veld. Wilbert Thomassen mocht de plaats van Nick Engelen innemen. In de 64e minuut kwamen de gasten op gelijke hoogte. Aanvoerder Rémon Liefting stuurde Bart Besselsen met een mooie dieptepass weg. De maker van het eerste doelpunt zette de bal voor waarna spits Sven van Rossum van dichtbij raak kon koppen: 2-2.
Lang mocht Valleivogels van deze gelijke stand niet genieten. Al vier minuten later moest Hardeman voor de derde keer de gang naar het net maken. De vrije trap van Erik Nolles werd door Daan Bayer ineens op zijn schoen genomen: 3-2.

Met nog een kwartier te voetballen werd Remco van de Fliert vervangen door Joshua Akerina. In de 77e minuut kreeg de goalgetter aan de kant van Sporting ’70 van arbiter de heer P. Snoek de gele kaart na een overtreding op Ré
mon Liefting.
Twee minuten eiste Berend Mulderije weer de hoofdrol op door de 4-2 op het scorebord te krijgen.
Doelpuntenmaker Daan Bayer maakte voor de thuisploeg de negentig minuten niet vol, want in de 87e minuut kreeg hij zijn tweede gele kaart en kon dus met rood vertrekken.

Het slotoffensief was volledig voor Valleivogels waardoor er een aantal hachelijke situaties zich voordeden bij het doel van Auke Gorter. In de 91e
 minuut mocht Jamal Ouassif de cornerbal nemen. In een mêlee van spelers viel de bal voor de voeten van Jimmy de Greef. De Greef prakkiseerde niet en schoot de bal precies in de winkelhaak: 4-3.

Bij elke blessurebehandeling of wissel had de dienstdoende leidsman zijn klokje stil gezet en dat betekende dat er nog wel een aantal minuten te spelen waren. Dat was voor de bezoekers een geluk bij een ongeluk, want het vertoonde spel lag diep onder het vertoonde niveau in de competitie. In de 98e
 minuut mocht Valleivogels een vrije trap nemen die uiteindelijk bij Peter van de Pol terecht kwam. Van de Pol maakte zijn fout in de eerste helft goed en prikte de bal tussen de twee palen: 4-4.

De strafschoppen die daarna volgde waren een lust voor het oog. Na tien penalties stond de het 5-5 en hadden de keepers geen schijn van kans gehad. Ook tijdens de volgende schoten vanaf elf meter hadden de beide doelmannen geen antwoord op de inzetten. Tot aan de negentiende strafschop. Rowin van den Brink mocht namens Valleivogels de poging wagen, maar de inzet was veel te zwak en dus een gemakkelijke prooi voor sluitpost Gorter. Bas van Kortenhof mocht het karwei afmaken door de twintigste strafschop raak te schieten: 10-9.

Bas werd gekroond tot bekerheld en het was nog lang gezellig op Sportpark Voordorp!

Volgende week speelt ZO1 thuis tegen de nummer 12 van de ranglijst: Amsvorde 1.