Amsvorde 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse G

23 november 2014 14:00

Hovinga, A.

Wederom werd er voor de competitie gespeeld tegen een laagvlieger. Amsvorde stond en staat op een na laatste en Sporting weet inmiddels dat dit niet de makkelijkste potjes zijn. Dat het Sporting talent al vroeg opbloeit, liet Margo Straver zien. Als pupil van de week schoot de keeper bijna met bal en al het doel in, deze inzet werd helaas tegen gehouden maar in tweede instantie schoot ze resoluut raak!

Speelde Sporting de eerste helft maar zo fris als de pupil van de week. Sporting deed wat het kon maar helaas was dat niet een sprankelende pot op de mat leggen. Duels werden geschuwd, tegenstanders werden te laat doorgegeven, het naar voren coachen van ploeg genoten was er bijna niet bij. Het was dan ook Amsvorde dat een levengrote kans kreeg op de 0-1. Een voorzet werd verlengd en gelukkig voor Sporting hoog overgeschoten. Niet lang hierna kopte Koen keurig de 1-0 binnen. De scheidsrechter nam blijkbaar iets onreglementairs waar en keurde de treffer af. Amsvorde speelde opportunistisch aanvalsspel en kwam zo nu en dan aardig tot voetballen. Nog voor de rust was daar gelukkig Lars die een corner binnen kopte, 1-0. Enkele minuten later trof Amsvorde de paal naar gebrekkige coaching aan de linkerkant van Sporting. 1-0 was de rust stand en men wist dat het voetbal beter moest!

Na de rust werd Sporting in het zadel geholpen. Een penalty werd veroorzaak en zoals altijd binnen geschoten door Erik, 2-0. Het matige spel werd voort gezet in de tweede helft. Het geluk was bij de bezoekers het geloof verdwenen en konden ze het fysiek niet meer opbrengen om zowel aan te vallen als te verdedigen. De ruimtes werd daardoor steeds groter en zo kan Sporting tegen het eind van de wedstrijd uitlopen naar 4-0. Koen scoorde de 3-0 en Valentijn tekende aan voor de 4-0. Ondanks de povere prestatie weet Sporting toch altijd zat kansen te creëren. Op deze zonnige zondag werd er helaas te slordig omgesprongen met de mogelijkheden maar werd er daarentegen wel de 0 gehouden!

Een terechte overwinning die extra zoet smaakt omdat zowel Zeist als Hooglanderveen punten lieten liggen op deze zondag. Hierdoor neemt Sporting de koppositie over en met nog 3 wedstrijden te spelen is de 1ste periode in zicht! Daarvoor zal het spel toch feller, rustiger aan de bal en creatiever moeten zijn. Het feit dat Sporting ook deze wedstrijd uiteindelijk vrij gemakkelijk naar zich toe weet te trekken stemt de mens met een rood geel hart vrolijk!

7 december speelt ZO1 weer thuis, tegen AS'80. Alle steun is welkom in deze laatste thuiswedstrijd in de eerste periode!