Sporting 70 D 3 speelt FC Driebergen na rust van de mat

Sporting 70 JO13-3

D-pupillen zaterdag, D3, 4e klasse 28

22 november 2014 10:15

22 November FC Driebergen D 4 - Sporting 70 D 3  2-9  (2-2)

Onder prima omstandigheden werd er om 10.15 afgetrapt in Driebergen. De eerste tien minuten waren voor ons. Driebergen was niet helemaal bij de les en werd teruggedrongen. Na een minuut of vijf belandde de bal via Robin en Koen bij Jan die van de rand van de zestien meter de bal hoog in de rechter bovenhoek schoot onhoudbaar voor de keeper van Driebergen: 0-1. Na dit doelpunt werd andermaal de aanval gezocht, Mirac zette een mooie slalom in en die hij besloot met een voorzet op Robin die strak de 0-2 binnenschoot. Even later zagen we een prachtig hoogstandje van Gideon. Na een hoge voorzet bracht hij de bal in de lucht al onder controle en had pech dat zijn schot gekeerd werd door de keeper. Daarna was het aan onze kant over. Te veel spelers pakten het te gemakkelijk op en gaven Driebergen het initiatief. Die hadden een kleine maar watervlugge linksbuiten die onze verdedigers veel werk bezorgde. Twee keer glipten hij er door heen en ging hij op Sipke af, 1 keer won Sipke het duel en 1 keer de aanvaller. Sipke stond attent te keepen bij de counters van Driebergen. Uit een hoekschop van Driebergen maakten zij verdiend de 2-2. Daarna floot de scheidsrechter gelukkig voor rust, tijd om orde op zaken te stellen. Dat is aan Ed wel toevertrouwd. Een stuk feller werd er gestart in de tweede helft. Tristan ronde een snelle combinatie met Robin af met een goede schuiver in de hoek: 2-3. Het tempo aan onze kant ging omhoog, Gideon werd van achteren neergehaald en Koen schoot de strafschop mooi hoog in de rechter bovenhoek: 2-4. De eerlijkheid gebied wel om te zeggen dat Driebergen het er helemaal bij liet zitten, maar dat kan natuurlijk ook aan ons liggen.

Uit een hoekschop van Tristan verlengde Koen met zijn achterhoofd de bal op Jan die onberispelijk de bal in de rechterhoek schoot: 2-5. Het was onderhand tijd voor Sem. Dus kwam er een korte solo tot bijna op de achterlijn en schoot hij de 2-6 binnen. Voor de supporters was het mooi om te zien dat de bal soms heel snel rond ging vanuit verdediging naar het middenveld naar de aanval, de oefeningen van de train(st)ers Hans, Luka, Hermine en Ria werden goed in de praktijk gebracht. Een snel driehoekje van Koen naar Sem naar Gideon werd door de laatste afgerond: 2-7. Een vrij trap van 17 meter werd door Tristan met een droge knal onder de lat binnengeschoten: 2-8. Cemil en Annan bleven de duels op het middenveld winnen en onze aanvallers van goede ballen voorzien. Het slotakkoord was een mooie actie van Ayman, de bal zelf veroveren, zichzelf vrij spelen en met een mooie “gekrulde” bal in de verre hoek buiten het bereik van de keeper: 2-9.

Een matige periode in de eerste helft maar een sterke tweede helft van het hele team, Bunnik is gewaarschuwd.