E-pupillen zaterdag, E4, 4e klasse 22

22 november 2014 10:00

Scheidsrechter

Visser, F. (B2)

De wedstrijd begon met wat kansen voor Sporting. Dit keer kwamen we snel op voorsprong: Jules maakte een actie, zette voor en spits Kasper werkte hem erin. Daarna kreeg ook Elinkwijk kansen. Een paar hadden er net zo goed in kunnen zitten.

Maar de spelers van Sporting waren alsnog veel op de helft van de tegenstander te vinden. Veel spelers van Sporting maakten weleens een actie. Invaller Quinten had na een actie een schot dat het verdiende om erin te zitten.

Op een gegeven moment speelde rechtermiddenvelder Jules een man voorbij en passte de bal recht in de voeten van Kasper, die hem in één keer in de kruising schoot. Het was 2-0.

In de rust bespraken we de tactiek nog een keer, en iedereen was wel tevreden over hoe het ging.

In de tweede helft rukte Elinkwijk op. Ze kregen meer kansen en soms scheelde het maar heel weinig. Er waren veel corners voor beide teams. Misschien hadden we de tweede helft wat minder aanvallend moeten spelen, want Elinkwijk kreeg ook veel kansen uit counters.

Toch was Sporting de eerste die scoorde. Kasper maakte een hattrick. De stand was 3-0. Maar Elinkwijk bleef vechten en ze gingen door, terwijl Sporting ook goed verdedigde. Uiteindelijk scoorde Elinkwijk de 3-1. Sporting begon nu wat defensiever te spelen. We begonnen weer meer tegenstand te bieden, maar Elinkwijk ging door met kansen creëren en scoorde uit een laag afstandsschot in de hoek de 3-2.

Onze coach zei tegen ons dat iedereen gewoon moest gaan verdedigen, want we mochten dit absoluut niet weggeven. En Sporting ging nog defensiever spelen. De middenvelders gingen meer naar achteren, de aanvallers vielen minder aan. Bij de corners ging er maar één man mee naar voren. En dat werkte. Sporting won de wedstrijd met 3-2.

Van onze jongste versalggever: Jochem