0 - 1

Sporting 70 MO15-2

Meisjes C-junioren, MC2, Groep 2 34

15 november 2014 15:45

Na de eenvoudige 8-0-overwinning tegen Huizen in de competitie, moesten we vandaag aan de bak. Op het bekerprogramma stond VVIJ MC1, die in de reguliere competitie tweede staat in een andere tweede-klassepoule. VVIJ MC1 had de vorige twee wedstrijden in de bekerpoule fors gewonnen, net als Sporting MC2. Wij hadden echter een doelpuntje meer gemaakt, dus we zouden aan een gelijkspel voldoende hebben. Maar zo redeneert Sporting MC2 niet. We willen gewoon altijd, iedere wedstrijd lekker aanvallen, en bij voorkeur winnen.

Het was een beetje de week van onze keepers. Eigenlijk heeft de MC2 geen vaste keeper; iedereen komt een keertje aan de beurt om het doel te verdedigen. Maar in zware wedstrijden, wordt altijd een beroep gedaan op Paula en Laurien, met ieder een speelhelft. Zij hebben herhaaldelijk bewezen dat uitstekend te kunnen. Laurien mocht afgelopen woensdag dan ook als keeper invallen in het Sporting-talententeam van vijftien jaar en jonger. En Paula mocht vandaag eerst invallen in selectieteam MC1.

Vrijdagavond wisten we dat Paula in onze eigen wedstrijd tegen VVIJ bij uitzondering de hele wedstrijd moest keepen. Op de training raakte zij namelijk  hard de hand van Laurien, waarmee ze per ongeluk dus onze andere keeper uitschakelde … Maar goed, eerst dus nog even als keeper invallen bij de MC1 in de bekerwedstrijd tegen Houten. Dat werd een makkie: een 10-0 afdroogpartij. Paula mocht zelfs nog even een halve helft meevoetballen als rechtermiddenvelder.

In onze eigen wedstrijd tegen VVIJ werd Paula beduidend meer op de proef gesteld. De tegenstander ontpopte zich als een gevaarlijke counterploeg met enkele pijlsnelle spelers. Die zorgden voor enkele levensgevaarlijke situaties voor het doel van Sporting MC2. Maar met enkele uitstekende reddingen wist Paula de ploeg erdoorheen te slepen en de nul te houden. Ze maakte slechts één missertje – in de eerste helft -  maar die herstelde ze op voortreffelijke wijze. En gelukkig kon Laurien wel gewoon voetballen en speelde ze, net als de andere verdedigers, een puike partij.

Stelden wij daar dan aanvallend niets tegenover? Zeer zeker wel. Met name in de eerste fase van de eerste helft en de laatste fase van de tweede helft hadden we net iets het betere van het spel. Vooral in de tweede helft creëerden we mooie kansen. Maar de afwerking was steeds net iets te slordig of net iets te zwakjes. Totdat de briljant spelende Julie vlak voor tijd de bal toch nog in de hoek van het doel wist te prikken. De stand was 1-0, en  het bloedstollende bekerduel was beslist.

Het zit ons mee dit seizoen. De MC2 slaagt erin de meeste ploegen vrij eenvoudig op te rollen. En in moeilijke wedstrijden – zoals vandaag – lukt het ons steeds weer aan de goede kant van de score te blijven. Voor jullie trainer/coach was het een dag met twee mijlpaaltjes. Voor het eerst verslaat zijn team eens VVIJ en voor het eerst eindigt zijn ploeg als eerste in de bekerpoule.