D-pupillen zaterdag, D3, 4e klasse 28

8 november 2014 10:00

Beesems, C

8 November Sporting 70 D 3 - SEC D 2 5-1 (3-0)

Om 10.00 floot Cas uit de A1 voor de aftrap. SEC D 2 is later in de competitie ingestroomd. Ze begonnen met een snelle aanval die werd afgerond met een schot dat rakelings naast ging. Van de schrik bekomen probeerde de D 3 vervolgens de bal rond te laten gaan. Dat ging redelijk maar er moest vaak het duel aan worden gegaan met de tegenstander. Aan onze kant speelde Amira weer een sterke wedstrijd. Ze vocht in de eerste tien minuten een paar heel felle duels uit met een grote sterke linksbuiten van SEC D 2: hij kwam niet langs onze Amira. Na een minuut of tien kwamen de eerst kansjes voor ons. Een snel uitgevoerde counter werd door Koen knap afgerond: 1-0. Een paar minuten later uit een hoekschop van Tristan prikte bij de eerste paal Robin heel attent de bal het doel in. 2-0. Het spel bleef op en neer gaan al gaven we weinig kansen weg. Zelf creëerden we volop kansen maar bij SEC stond een keeper in de goal die ook “bijna zekere doelpunten” tegenhield. Vooral Robin had pech, zich volop aanbiedend en scherp spelend in het zestienmetergebied werden 3,4 mooie acties van haar op het laatste moment toch onschadelijk gemaakt door die sterke keeper. Uit een snelle aanval door het midden kwam de bal voor de voeten van Tristan die knap de 3-0 binnenschoot. Rust. SEC had een paar technische voetballers in de ploeg en startte fel in de tweede helft. Ze dwongen snel een hoekschop af en die werd onhoudbaar voor Sipke ingekopt: 3-1. Gelukkig werd er daarna door het hele team een tandje bij gezet. De combinatie met medespelers werd nadrukkelijk gezocht, er werd druk gezet (vooral Cemil en Mirac) en kort op de tegenstander gedekt. Amira had pech als tijdelijke linksbuiten met haar twee schotkansen. Ook de twee jarigen van vandaag Ayman en Annan konden hun verjaardag niet opluisteren met een doelpunt. Gideon speelde zich knap vrij maar werd vervolgens onderuit geschoffeld. Nadat hij opgelapt was schoot hij zelf de strafschop. Een oude wijsheid is om de strafschop dan niet zelf te nemen… maar die wijsheid kennen onze aanvallers nog niet: de keeper van SEC ranselde de bal uit het doel. Vervolgens de zeven minuten van Sem: na vrijdagavond op Woudenstein samen met Utrecht tegen Excelsior het veld op, vandaag een knap schot ,4-1, en twee schoten op de paal binnen zeven minuten dus. En onze keeper vragen de lezers. Sipke had het niet druk maar bleef tot twee keer toe overeind in een 1 tegen 1 duel met een aanvaller van SEC. Het slotakkoord was voor Koen, als midvoor zocht hij veelvuldig de combinatie met Diewertje, Jan en Robin. De laatste legde mooi terug en Koen schoot strak de eindstand 5-1 binnen via de binnenkant van de paal (met een heel mooi geluid)

Ook vandaag veel kansen voor de D 3, knap dat de prima keeper van SEC toch vijf keer gepasseerd werd. Volgende week voor de beker naar DSHC.