Sporting 70 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse G

9 november 2014 14:00

Zilverberg, M.

Een lekker zonnetje, een matig veld, een matige tegenstander maar vooral Sporting '70 dat een erbarmelijke wedstrijd speelde.

Tegen de nummer laatst van de ranglijst werd Sporting geacht om in de eerste plaats te winnen en daarnaast te werken aan het doelsaldo. Winnen lukte, een doelsaldo van +1 weerspiegelt het wedstrijdbeeld.

De eerste 8 minuten waren aardig. De zwakke verdediging van Batavia kon de aanvallen van Sporting niet afstoppen en al gauw stond het 2-0. Berend opende de score en even later schoot Willem de 0-2 binnen. Een goed begin en uitzicht op een monsterscore. Dit gevoel had Sporting blijkbaar ook en dit ging gepaard met een nonchalante houding en gemakzuchtig spel. Batavia kon steeds meer vooruit voetballen en werd dreigend. Een lange bal naar voren werd gemist door Lars, de spits omspeelde Auke en schoot de 1-2 binnen. Sporting bleef na de tegentreffer de moeilijke oplossing zoeken en leed veelvuldig balverlies. Dit duurde eigenlijk tot het laatste fluitsignaal. Toch was het Berend die voor de rust de 1-3 binnenschoot. Na een vreemd genomen vrije bal in de 16 van Batavia kon Sporting de bal overnemen en scoren.

Na de rust kreeg Sporting kans op kans. 1 op 1 met de keeper, schietkansen, slechte breedtepasses, de voorhoede had het vizier niet meer op scherp staan. Sporting ging achteruit verdedigen en zo kreeg Batavia hoop op een stunt. Deze stunt kreeg vorm door een punter in de korte hoek en een tegendraadse kopbal waardoor het in korte tijd 3-3 stond. Het spel van Sporting bleef ondermaats maar toch moest er gezocht worden naar de voorsprong. Met horten en stoten wist Sporting de aanval te zoeken, met nog ruim een kwartier probeerde Sporting niet te haastig op zoek te gaan naar het doelpunt en het spel zorgvuldig te houden. Dit lukte niet helemaal, hoewel Sporting het overwicht wel terug won. Een afgekeurd doelpunt leek erop te duiden dat het er niet meer in zat voor Sporting. Wederom werden er mogelijkheden/kansen gemist en leek de wedstrijd in een gelijk spel te eindigen. Na een aantal scrimmages viel de bal nu dan toch goed voor Sporting. Berend schoot de bal binnen en zo werd de overwinning toch veilig gesteld. Inmiddels tegen 10 man van Batavia werd de wedstrijd beëindigd en werd afgesproken om deze wedstrijd zo snel mogelijk te vergeten.

Volgende week speelt Sporting wederom een bekerwedstrijd. Nu thuis tegen de Valleivogels voor de 2de ronde van de beker.