Zonovergoten off-day: B1 - AFC Quick 1890 B1

B-junioren zaterdag, B1, 1e klasse 03

8 november 2014 12:45

Scheidsrechter

Breukelen, G.M. van

Op een zonovergoten zaterdag werd erop 8 november de wedstrijd Sporting’70 B1- AFC Quick 1890 B1 gespeeld. Op papier leek dit een makkelijk wedstrijd voor de B1, Quick bezette namelijk de 10e plaats en Sporting stond 3e. De B1 was gehavend, Jouke kon alleen gebracht worden bij een noodgeval, Kyan was kijken naar scholen in Leiden en Stan is nog steeds geblesseerd. Teun van de B2 deed mee.

De B1 begon de wedstrijd scherp en scoorde al vrij snel door Berend die de bal via de binnenkant van de paal binnenschoot. Daarna kreeg Sporting nog 3 100% kansen maar deze werden niet benut. Quick kwam daarna terug op 1-1 na een mooi schot wat in de kruising belandde. Na de tegengoal zakte Sporting massaal in, het liep niet meer, er was geen scherpte en er was geen wil om te winnen. Dit ging door tot de rust. Na de rust ging Sporting iets sneller spelen maar nog steeds te langzaam en daardoor kreeg Sporting kleine kansjes maar dat leverde niet veel gevaar op. Vlak voor tijd ging Wouter weer eens dribbelen en maakte een duikeling in de zestien, de scheids trapte erin en er kwam een penalty voor Sporting, de penalty werd genomen door Koen en die benutte het cadeautje van de scheids, hierdoor kwam Sporting op 2-1, de wedstrijd duurde daarna nog een paar minuten maar er gebeurde niet veel meer. Sporting had een off-day vandaag, maar won wel, dit kwam mede door de zwakke ploeg uit Amersfoort. Over twee weken speelt de B1 tegen de nummer 4, Hooglanderveen.