Sporting 70 JO13-3

D-pupillen zaterdag, D3, 4e klasse 28

1 november 2014 10:45

1 November Soest SO D 10  - Sporting 70 D 3  0-8  (0-2)

Om kwart voor elf werd afgetrapt op een mooi authentiek grasveld. Coach Ed had het vooraf duidelijk aangegeven: geen onderschatting, scherp spelen en goed het hele veld benutten. Onze middenvelders zetten goed druk dus kon Soest er bijna niet uit komen. Jan verdeelde de veroverde ballen over de linker- en rechterkant en stuurde ook een paar keer de buitenspelers de diepte in. De aanvallen liepen goed tot in de zestienmeter. Alleen was het daar erg druk met spelers van Soest en was het lastig voor onze spelers om de aanvallen af te ronden met een goed schot. Bij Soest stond een goede keeper in de goal die attent stond te keepen. Na een minuut of tien speelde Sem Koen goed aan en die schoot de 0-1 binnen. Het grote veldoverwicht voor ons bleef bestaan. Annan onderscheidde zich door veel duels te winnen en goed in te spelen naar de aanvallers. Robin speelde zich mooi vrij in het zestienmetergebied maar haar schot werd gestopt de rebound was echter weer voor Koen: 0-2. We waren veel beter, lieten maar één aanval van Soest toe, maar het lukte niet om meer doelpunten te maken. Dus met 0-2 de rust in.

Na rust gingen we op dezelfde voet verder, er werd flink gewisseld van positie en Soest werd weer teruggedrongen. De opa (uit Soest) van Sipke was naast zijn doel gaan staan en ze konden weer eens goed bijpraten. Gideon had een mooie actie in huis: met twee korte snelle kapbewegingen passeerde hij twee verdedigers en schoot zuiver in de korte hoek de 0-3 binnen. Uit een corner van Koen liepen Mirac en Tristan elkaar tot twee keer toe in de weg en daarom knalde Sem de 0-4 in de touwen. Mirac kwam op de rechtsbuiten plaats te staan na een wissel en dat pakte goed uit. Een paar mooie acties liet hij zien, een dribbel afgerond met een knappe voorzet en een hard schot onder de lat: 0-5. Soest had het lang volgehouden maar stortte nu ineen. De 0-6 was een hele mooie: op links op zo’n 18 meter van de goal nam Koen de bal vol op zijn wreef, de bal ging meteen erg hoog maar daalde op het juiste moment in de kruising van de verre rechterbovenhoek. Met nog vijf minuten te gaan was het tijd voor Sem. Zijn harde werken en jagen werd beloond met twee stevige knallen die voor de keeper van Soest onhoudbaar waren: 0-7 en 0-8.

Een aardige wedstrijd waarin we merkten dat doelpunten niet zomaar komen en dat de laatste voorzetjes in het zestienmetergebied toch nauwkeurig moeten zijn en dat er soms ook eerder geschoten moet worden. Na de 3-3 tegen Dovo vorige week toch weer drie punten.