Mannen zondag, 1, 4e klasse G

26 oktober 2014 14:00

Scheidsrechter

Oevelen, E. van

Een weekend waarin de top van het klassement elkaar trof. Sporting als nummer 2 van de ranglijst ontving ASV’65 en koploper Hooglanderveen speelde de uitwedstrijd bij Waterwijk.

Nadat pupil van de week, Yuhan Folkertsma, Sporting op voorsprong schoot kon de wedstrijd beginnen! Het scorebord stond nauwelijks aan toen Sporting al op voorsprong kwam. Valentijn onderschepte een poging tot opbouwen van ASV en zag Erik aan zijn linkerkant vrijstaan. De pass was op maat en even leek het erop dat Erik de bal te ver voor zich uitspeelde. De AANvoerder van Sporting corrigeerde dit echter met een heerlijk stiftje en zo stond het 1-0! Het scorebord liep nu wel maar gaf de verkeerde tijd aan, daarbij kwam dat na 10 minuten de stand aangepast moest worden. Een boogballetje in de 16 kwam voor de voeten van Berend. Na twee weken van droogstand leek het ‘m goed om de bal weer eens op waanzinnige wijze in het net te leggen. Een volley/lob was de uitkomst waardoor het 2-0 werd! In de hele eerste helft gaf Sporting twee schoten op doel weg maar werden de behendige voorhoede van de bezoekers geenszins gevaarlijk. Sporting had controle over de wedstrijd en leek niet van plan cadeautjes weg te geven.

Na de rust zakte het spel van de eerste helft behoorlijk weg. Toen Lars aangaf gewisseld te moeten worden kroop er toch wat onrust in het spel van de thuisploeg. Gelukkig verschafte het spitsenduo wat rust. Een voorzet van Berend werd ditmaal fraai afgerond door Koen die wederom met zijn hoofd trefzeker was. Lars kon met een gerust hart naar de kant en zag al snel dat Berend de 4-0 op het scorebord zette. Hij wipte de bal op, draaide een keurig uitgevoerde pirouette en prikte binnen!  Het beste van het spel was er af bij Sporting en ASV leek ineens wat geloof terug te winnen.  Een steekballetje zette de spits vrij voor Joey, die werd omspeeld en zo was de 4-1 een feit. Nog steeds niets aan de hand maar Sporting werd zeker in verdedigend opzicht onrustiger. Even leek het er op dat Berend zijn derde van de wedstrijd ging maken. Hij zag de ingevallen Joran naast zich in een betere positie en zo kon Joran de bal in het (bijna) lege doel schieten, 5-1! Helaas werd deze voorsprong verkleind door ASV. Slap verdedigen op de eigen 16 schiep de gelegenheid voor een scrimmage voor de Sporting goal. ASV was hierbij het gelukkigst en maakte zo de 5-2 eindstand.

Sporting speelde een gecontroleerde wedstrijd maar slaagde er niet in de pot achterin dicht te houden. De tweede helft was niet best maar toch slaagde Sporting erin kansen te blijven creëren. Sporting mag zich voor even weer koploper noemen, ook al moeten Zeist en Hooglanderveen nog een wedstrijd inhalen.

Volgende week is Sporting vrij en kan het afwachten wat de concurrenten doen. De week daarop( 9 november) speelt Sporting uit tegen hekkensluiter Batavia.