E-pupillen, E2, Groep 2 10

18 oktober 2014 13:30

Scheidsrechter

Y. El Mansori

Vandaag de bekerwedstrijd tegen De Bilt E4, inclusief enkele spelers van De Bilt E3. De combinatie van E4 en E3 maakte van De Bilt een goed team dat gelijkwaardig was aan Sporting.

Sporting kende weinig geluk voorafgaand aan de wedstrijd. Tijdens de warming up verstapte keeper Teun zich en het leek erop dat hij vandaag niet kon spelen. Na een intensieve behandeling door fysiotherapeut Jennifer en een goed gesprek met vader Jeroen, kon Teun gelukkig na 15 minuten wedstrijd alsnog het doel verdedigen.

Begrijpelijkerwijs was het eerste kwartier van Sporting niet goed. Het was zoeken waar iedereen moest staan. Het doel werd het eerste kwartier verdedigd door Niels, die normaal gesproken links voorin speelt. Al vrij snel kwam De Bilt op 1-0, een achterstand die gelukkig halverwege de eerste helft door Tamin werd weggepoetst: 1-1.

Na een kwartier, met Teun weer als keeper, werd Sporting sterker, wat leidde tot een mooi doelpunt van Manu: 2-1. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft begon goed, binnen 10 minuten maakte Kick er na een mooie pass van Ole 3-1 van. Daarna waren er over en weer kansen, waarbij wel de grootste kansen voor De Bilt waren. De Bilt kwam ook terug tot 2-3 en zelfs 3-3. Maar na de 3-3 werd het spel van Sporting echt beter en al snel maakte Ties na een mooie aanval de 4-3. Daarna was Sporting de bovenliggende ploeg en hadden Bastiaan en Rafik het verdedigend uitstekend voor elkaar. Het was weer Ties, die na een mooie pass van Niels, de 5-3 maakte. Er waren nog enkele kansen op een grotere uitslag, maar dat zou geen recht hebben gedaan aan de wedstrijd. Al met al een goed resultaat tegen een goede en sportieve tegenstander.

Dit was de tweede bekerwedstrijd, ook de eerste bekerwedstrijd tegen Maarssen werd gewonnen. Onze laatste tegenstander in de eerste poulefase van de beker is Hercules E2, dat ook beide wedstrijden tot nog toe won.  Aangezien Hercules een beter doelsaldo heeft dan Sporting, moet Sporting deze laatste wedstrijd winnen om door te gaan naar de volgende ronde. Het zal niet gemakkelijk worden, maar Sporting E2 heeft de afgelopen periode al vaker verrast. Zoals de erg knappe 1-3 competitieoverwinning bij GVVV E1. Dus wie weet.