Sporting 70 JO13-3

D-pupillen zaterdag, D3, 4e klasse 28

11 oktober 2014 11:15

11 oktober Saestum D 4 – Sporting 70 D 3 0 –7 (0-1)

Nadat de scheidsrechter bij Saestum opgetrommeld was konden we aftrappen. Vanaf het prille begin hadden we een groot veldoverwicht. Vooral op het middenveld gaf Saestum weinig tegenstand. Diewertje was de eerste aan onze kant die het doel van Saestum onder vuur nam: net naast. Aan onze kant werden de meeste duels gewonnen. Een snelle mooie aanval van Tristan naar Mirac naar Diewertje werd net niet doeltreffend afgerond. De verslaggever noteerde wel 8 grote kansen in de eerste helft voor Sporting. Er werd goed over gespeeld alleen de laatste twee acties in het zestien meter gebied van Saestum liepen vaak niet helemaal goed af. Robin was het aanspeelpunt in de punt van onze aanval, ze liep veel weg bij de statische laatste verdedigers van Saestum en zo kwamen er veel kansen voor ons. Gideon, Sem, Koen, Mirac hadden het vizier niet goed afgesteld. En, het moet gezegd er stond een hele goede keeper in de  goal bij Saestum die ook schoten van ons uit de hoek haalde. Op een mooie 1-2 van Koen naar Robin was hij echter ook kansloos: 0-1. Eindelijk! Echter uit een counter van Saestum wist Sipke de bal via de paal weg te werken, dus we waren weer gewaarschuwd. Een hele snelle aanval over vier schijven van onze kant werd mooi afgerond maar helaas wegens buitenspel afgekeurd. Rust.

Na rust kwam Saestum er nog minder goed uit. Ze werden net als Kazachstan omsingeld. Sem hield het veld goed breed en speelde Diewertje goed aan en zij haalde heel hard uit: 0-2! Twee minuten later andermaal Sem de bal mooi in de loop van Gideon: 0-3. Uit een goede hoekschop van Koen naar de tweede paal legde Jan de bal met een leep hakballetje klaar voor Diewertje die andermaal hard uithaalde: 0-4. Een paar minuten later won Diewertje een duel aan de zijkant en werd vervolgens heel hard onderuit gekegeld. Diewertje moest geblesseerd het veld af. Vanuit het middenveld boden Annan, Ayman en Cemil zich goed aan en bleven ze de spelers voor hen goede ondersteuning geven. Speciale vermelding andermaal voor Amira, geen duel verloren en daarna snel en zorgvuldig naar voren. Op Robin kreeg de tegenpartij geen grip, ze speelde Gideon goed aan en de bal ging er weer eens in 0-5. Saestum stortte ineen. Een razendsnelle tegenval van ons werd door Koen knap (voor de verandering) laag ingeschoten: 0-6. Onder leiding van Gijs en Sipke hielden we vandaag achterin de nul vast. Het slotakkoord was voor Robin die de verdedigers van Saestum andermaal in de luren legde 0-7. Het waren vandaag dus onze drie meiden, Amira, Diewertje en Robin die hét verschil maakten, ze benutten de kansen wel en waren so wie so nauwkeuriger in de combinatie. Vandaag hebben we erg veel kansen gecreëerd, gelukkig gingen er ook een paar in: proficiat.