Voorveldselaan 4
3573PV
UTRECHT
tel. 030-2717091

In de voorbereiding op de voorjaarscompetitie in de 4e divisie heeft onze JO19-1 oefenwedstrijden gespeeld tegen twee clubs uit Veenendaal. Thuis werd het 2-1 tegen GVVV en uit 0-4 tegen hun overburen DOVO. We kunnen met vertrouwen de start van de competitie op 12 maart tegemoet zien, het niveau kunnen ‘we’ blijkbaar aan.

GVVV speelde in de afgelopen competitie in de 4e divisie en is dus een goede graadmeter voor het niveau van ons team. Met de kampioenswedstrijd nog in de benen trapten we zaterdag 19 februari af onder leiding van Hans van den Wijngaard. Het was wel duidelijk dat GVVV een goed voetballend team had. Ze speelden verzorgd voetbal zonder overigens overdreven veel kansen te creëren. Wat dat betreft was Sporting effectiever. Detmer tikte de 1-0 binnen en Thomas scoorde met een fraai afstandsschot. 2-0 bij rust. In de tweede helft veranderde er eigenlijk niet veel aan het spelbeeld. GVVV misschien meer aan de bal maar weinig dreiging. Wel werd het nog 2-1 (uit een penalty) maar daar bleef het dan ook bij. Uiteindelijk wel een verdiende overwinning voor Sporting. Een week later uit tegen DOVO. Hun O19-1 speelt komend voorjaar 3edivisie, dus nog een niveautje hoger dan die van ons. Toch valt er op de 4-0 overwinning van Sporting niet zoveel af te dingen. Ook deze tegenstander had misschien meer de bal maar ook nu ging Sporting beter om met de kansen. Niels benutte optimaal de vrijheid die hij kreeg om vanaf de rand van het strafschopgebied uit te halen en schoot de bal keurig in de hoek. 0-1 bij rust. In de tweede helft twee invallers van de O17-1 (Marlin en Ruben) die prima meededen. En ook oude bekende Mon viel in. Mon scoorde de 0-2 op aangeven van Ruben. Daarna was het de beurt aan Jenz om aan te tonen dat hij na een jarenlange carrière als verdediger ook aanvallend  zijn mannetje staat. Hij schoof de 0-3 binnen en scoorde koppend de 0-4.

Zo lijkt het er op dat Sporting voor elke tegenstander een lastig te kloppen team is. Verdedigend staat het goed en in de omschakeling beschikken we over veel snelheid voorin en wordt er toch wel gemakkelijk gescoord. Overigens bleek in beide oefenwedstrijden dat de coaches in de loop van dit seizoen meer mogelijkheden hebben gekregen om te variëren in de opstelling. Dat is fijn als er afwezigen, blessures of pijntjes zijn. We kijken uit naar de start van de voorjaarscompetitie!