Leuk en nuttig oefenduel B4-MA1

20 september 2014 16:30

Jongens (B4) tegen de meiden (MA1). Zo af en toe wordt er wel eens een wedstrijd gespeeld, ook om te kijken hoe de verhoudingen liggen. Op 20 september viel de wedstrijd van de B4 uit en zocht de MA1 nog een tegenstander voor een oefenduel. Dat kwam dus mooi uit.
De MA1  trad aan in een 'jonge' bezetting; bijna alle speelsters hadden nog de B-leeftijd. Mede omdat flink wat vaste speelsters uitgeleend waren aan VR1 en VR2. De B4 bestaat uit vooral eerstejaars B-spelers, afkomstig uit de C3 en C4 van vorig jaar.

Het begin was voor de MA1. Vlot combinerend werden de jongens vastgezet op eigen helft en het was al snel 0-1. Daarna kwam er meer evenwicht en met twee mooie afstandschoten (waarvan één uit een vrije trap) bogen de mannen de stand naar 2-1. Toch wist de MA1 vlak voor rust de gelijkmaker te maken uit een corner en die stand kwam overeen met de krachtsverhoudingen.

Na de rust was de MA1 net iets sterker. Conditioneel én fysiek, maar vooral ook in de combinaties. Het geeft aan dat het niveau van het meisjesvoetbal nog steeds stijgend is. Want de B4 is echt een prima spelend team, met een goede sfeer en aardige voetballers. De leiding van de B4 was ook echt onder de indruk van het niveau van de tegenstander. Degenen die de meisjes al langer volgen waren minder verrast; deze lichting is al langer goed bezig en met een aantal nieuwe speelsters erbij ook weer sterker geworden.

Voor de scheidsrechter een makkelijke wedstrijd om te fluiten, ook al werd met volle inzet gespeeld. Dat het uiteindelijk 3-2 voor de MA1 werd doet er eigenlijk niet echt toe. Het was vooral een leuke en sportieve wedstrijd die voor beide teams nuttig was