Sporting 70 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse G

12 oktober 2014 14:00

Gerrits, M.P.

Onder een heerlijk oktoberzonnetje werd er afgelopen zondag gelijk gespeeld tegen sv Baarn. Een bizarre slotfase bracht uiteindelijk een stand van 3-3 op het scorebord. Hoe matig het spel ook, het voelt als het verliezen van 2 punten.

De eerste helft was in alle opzichten ondermaats van Sporting kant. Sv Baarn probeerde via hun nummer drie een lange trap naar voren te spelen om de bal vervolgens uit de lucht door te koppen naar de bewegende mensen voorin. Hier werd Baarn gevaarlijk door en Sporting had geluk dat Joey een paar uitstekende saves uit zijn mouw schudde. Tot drie keer toe voorkwam hij een tegendoelpunt. Het was Koen die tegen de verhouding in Sporting op 0-1 bracht. Een actie over links ronde hij af door de benen van de keeper. Het was een lichtpuntje in fase waarin Sporting niet in staat was een voetballende aanval op poten te zetten. De eerste helft bracht ook de nodige schade met zich mee. Lars en Guus kwamen op geel te staan, Wouter moest naar de kant met een liesblessure en zowel Sam als Joey kregen een tik tegen het hoofd te verduren. 0-1 was de stand bij rust, na een erbarmelijke 1ste helft.

De tweede helft was het spel van Sporting iets beter maar zeker niet om over naar huis te schrijven. Slechte passes, te weinig communicatie en af en toe leek het of er geschaatst werd in plaats van gevoetbald. Sporting kon niet voorkomen dat sv Baarn de 1-1 binnenkopte. Hierna kreeg Lars zijn 2de gele kaart voor het wegtrappen van de bal en werd de moeilijke middag zo mogelijk nog lastiger. Feit was wel dat na de rode kaart Sporting ineens een stap harder leek te lopen en meer geloofde in een goed resultaat. Een terechte penalty 5 minuten voor het eind van de officiële speeltijd bracht Sporting weer op voorsprong, Erik schoot binnenkant paal binnen, 1-2. De punten veiligstellen leek de doelstelling nu te zijn. Dit lukte echter niet voor lang. Krap 2 minuten na de 1-2 maakte Baarn alweer gelijk uit een voorzet. Baarn drukte door en maakte ook de 2-3. De bal ging door de benen van een Baarnse speler die hiermee in buitenspelpositie Joey het zicht ontnam. De scheidsrechter wilde van geen wijken weten en liet opnieuw aftrappen. Helemaal met lege handen kwam Sporting niet te staan. Joran maakte in de voorlaatste minuut van de extra tijd toch nog de 3-3 uit een vrije trap. De bal dook ineens omlaag en veraste de Baarnse doelverdediger.

Zo kwam Sporting met een punt uit deze slechte strijd met een bizarre slotfase. Een goed gevoel gaf dat echter niet. Het spel was van alle kanten beneden peil en de wedstrijd had in het slot gegooid moeten worden bij een 1-2 stand.

Volgende week speelt Sporting thuis voor de 2de ronde van de beker. Er wordt afgetrapt op zaterdag 18 oktober om 17:15. Tot dan?!