Jonathan D6

D-pupillen zaterdag, D3, 4e klasse 28

4 oktober 2014 8:45

H. vd Wijngaard

Thuis tegen Jonathan (nr 2 in de poule) zouden we voor het eerst echt tegenstand krijgen. Deze coach was er zeer op gebrand om niet zomaar de punten weg te geven en heeft vooraf in de kleedkamer iedereen aangesproken op z’n taak. ’t Is altijd erg leuk om ze lol te zien maken voor de wedstrijd maar deze keer even niet. Wij willen concentratie, fanatisme en zweet en tot ieders plezier was die boodschap goed overgekomen. Sporting’70 D3 deed het in de eerste helft voetballend gewoon beter er werd dus op de helft van Jonathan gespeeld. Helemaal goed, die goal valt wel, dit kunnen we winnen. Helaas, na lange tijd 0-0 gestaan te hebben en Jonathan goed onder druk te hebben gezet hebben we ineens een tegentreffer te incasseren. 0-1.

Tussendoor even wat uitleggen: het was de dag van het offer-feest en we moesten het doen zonder Amira en Ayman. Dat is een flinke aderlating in de verdediging wat we niet even intern kunnen opvangen (we hebben verloren, dat is duidelijk en ik ben me aan het indekken).

Vanuit de D2 werd echter spontaan hulp aangeboden door Thom en Stein omdat hun wedstrijd niet doorging. Dit zijn wat meer aanvallend ingestelde spelers maar we slaan hun hulp natuurlijk niet af! De eerste helft bleven we druk zetten en het was Jan die van afstand een schot waagde, zwaaide af maar via een verdediger kwam hij toch in het doel terecht 1-1! Met alle kansen die we hadden gehad was een 3-1 voorsprong terecht geweest, maar goed, we waren het er over eens dat we dat in de 2e helft gingen rechtzetten. Met Koen naar mid-mid en Jan naar achteren zouden we de druk naar voren kunnen verhogen. Helaas, het missen van kansen ging door en dan vliegt hij er vaak ineens aan de andere kant in. 1-2. Het was Stein die dan toch zorgde voor de 2-2. Met nog 10 minuten te gaan was het duidelijk dat we veel kracht hadden verloren, de opstelling was inmiddels verre van ideaal, waarbij er te veel spelers niet op hun vertrouwde plek stonden. De 2-3 en 2-4 volgden elkaar snel op en de wedstrijd was gespeeld. De constatering dat dezelfde wedstrijd gewonnen had kunnen worden met het simpel inschieten van 3 van de 10 opgelegde kansen kwam van de coach Jonathan, helaas we kunnen er niks mee.

Ondanks dat sommige spelers daarna toch nog even een wedstrijd met de D5 meedoen (ik dacht dat ze alles al hadden gegeven…) is er goed gestreden en gevoetbald. Volgende week weer!