Hooglanderveen 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse G

5 oktober 2014 14:00

Waale, J.C.L.

De eerste topper van het seizoen. Thuis tegen de nummer twee van de ranglijst waar in het verleden weinig goede resultaten tegen behaald zijn. Helaas kon ook deze wedstrijd niet in winst worden omgezet, al kreeg Sporting daar wel ruimschoots de kansen toe.

Klik op de link voor het fotoalbum op deze site.

De wedstrijd begon van twee kanten fel. Hooglanderveen speelde het bekende spelletje met 2 voorhoede spelers, bal z.s.m. de hoeken in en heel hard hollen. Dit leverde de bezoekers door de hele wedstrijd heen vrijwel geen echte kansen op, toch kwamen ze op voorsprong. Na ongeveer een kwartier kreeg Hooglanderveen een strafschop toegekend. Deze werd onberispelijk binnengeschoten, 0-1. Vlak hiervoor was Sporting al twee keer dicht bij een doelpunt maar Wouter wist de bal niet op doel te koppen en de inzet van Berend werd door de keeper ter nauwer nood tot corner verwerkt. Hooglanderveen kwam zelfs voor rust nog op 0-2. Een voorzet van links kon worden aangenomen en werd fraai afgerond. Sporting speelde bij vlagen aardig voetbal en creëerde veel gevaar uit voorzetten en corners. Sporting was zelfs trefzeker maar de kopbal van Lars werd afgefloten zonder duidelijke aanleiding. De bal werd een keer van de lijn gehaald nadat de keeper miszat, Erik zijn vrije bal werd mooi gepareerd.. Dit alles terwijl Joey aan de andere kant slechts een meevoetballende rol vervulde en verder niet getest werd.

De tweede helft begon veel te slordig van Sporting kant. De wil om naar voren te voetballen was er maar veel foutieve passes zaten dit in de weg. Na een minuut of 10 herpakte Sporting zich. Het begon de aanval te zoeken en deed dit met succes. Een reeks aan kansen deed zich voor. Hooglanderveen wachtte af en zocht naar het juiste moment om de lange bal te spelen.
Wouter was wederom dicht bij een doelpunt, nu raakte zijn kopbal de lat. Berend & Koen konden alleen op de keeper af maar hadden een tel te lang nodig. Joran miste het doel vanaf de linkerkant. Een bal werd al dan niet achter de doellijn weggehaald. Het was een dag waarvan je wist dat wat Sporting ook deed, de bal mag er niet in. Ondertussen deed Hooglanderveen er alles aan om het spel te vertragen en waren alle reserveballen nodig om de wedstrijd aan de gang te houden. Het is ongelofelijk zonde dat Sporting deze wedstrijd averij op heeft gelopen want het was absoluut niet nodig. Waar de doelpunten je de afgelopen weken om de oren vlogen bleef dat op deze zondag uit en nam Hooglanderveen de punten mee, uitslag 0-2.

Verloren of niet, er werd gefeest op sportark Voordorp! Er zijn zat kansen gecreëerd en er werd aardig gespeeld. Op een normale dag waren er 2 of meer ingegaan, helaas vandaag niet. Hooglanderveen mag alvast noteren: 22 februari, dan komt Sporting ’70 op bezoek..

Volgende week speelt Zondag 1 uit bij sv Baarn, tot dan?!