Mannen zondag, 1, 4e klasse G

28 september 2014 14:00

Scheidsrechter

Yücel, M.

Goede herinneringen heeft Sporting aan de uitwedstrijden op ’t kininelaantje. Sporting ging afgelopen twee seizoen weg met de winst, wat gepaard ging met goed spel. ’s Graveland, een ploeg die wíl voetballen en hiervoor de mooie kunstgrasmat gebruikt om dit tentoon te stellen. Helaas voor de thuisploeg trokken ze ook dit jaar weer aan het kortste eind, eindstand 2-3 voor de roodgele.

De eerste helft speelde beide ploegen de bal geduldig rond. Er werd gezocht naar manieren om de bal voetballend tot het vijandige doel te brengen, wat resulteerde in een schaakspel wat wel spannend maar niet flitsend was. ’s Graveland kreeg veel corners en werd hieruit ook gevaarlijk. Joey moest twee maal in actie komen op een schot en een kopbal die hij goed naar de zijkant verwerkte. Sporting wist wat kleine kansjes te creëren maar kon geen grote mogelijkheden bijschrijven. Net toen het publiek aan de rust begon te denken kwam Sporting op voorsprong. Berend nam de bal mooi mee en gaf zoals gewoonlijk de keeper geen kans, 0-1! Dit was ook de ruststand.

De 2de helft bracht een hoop spanning en sensatie met zich mee. ’s Graveland bleef gevaar stichtten met corners waar ook de gelijkmaker uit voortkwam, 20 minuten na rust. Een afgeslagen bal werd voor een tweede keer ingekopt en nu was het wel raak, 1-1. Na deze tegenslag was het mooi om te zien dat Sporting meteen het initiatief terug nam. Winst is het enige waar Sporting voor kwam en onder het gejoel van het meegereisde publiek werd de jacht naar een doelpunt ingezet. Misschien dat ‘s Graveland zijn aanwezigheid nog niet had opgemerkt want Jimmy stond koud binnen de lijnen toen hij Sporting op voorsprong zette. Een heerlijk steekballetje werd in de korte hoek gepromoveerd tot doelpunt, 1-2!

’s Graveland, wat doorgaans blijft voetballen, schakelde al vrij snel over tot het spelen van de lange bal. Opportunistisch, soms gevaar opleverend. Een voorzet belande in de kluts voor de voeten van de ‘s Gravelandse spits die deze kans niet liet lopen, 2-2. Zou Sporting dan toch punten laten liggen? De tegengoal kwam hard aan nadat er diverse grote kansen gemist waren bij de stand van 1-2. Even leek het erop dat het niet overhalen van de trekker Sporting twee punten zou kosten. Niets was minder waar. Wouter zette een mooie rush in en bracht de bal vanaf rechts voor. Wederom was het Berend die trefzeker was, nu met zijn hoofd, 2-3! Dit alles gebeurde een paar minuten voor tijd, met de voorsprong op zak werd probeerde Sporting te consolideren. ’s Graveland bleef de bal richting het Sporting doel pompen en Sporting trachtte de wedstrijd dood te spelen. Dit zorgde voor schorre kelen en klotsende oksel langs het veld. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter werd dit allemaal voor lief genomen en werden de drie punten gevierd. Het spel was bij vlagen aardig, maar het meest positieve was de reactie op de tegendoelpunten. Meteen het initiatief terugpakken en op jacht naar de drie punten. Foto's van de wedstrijd vind u hier, gemaakt door 's Graveland.

Volgende week speelt Sporting de kraker tegen Hooglanderveen. Als lijstaanvoerder ontvangt Sporting de huidige nummer 2 van de competitie, een mooi moment om afstand te nemen op de ranglijst.

Zondag 1 zal alle steun&support nodig hebben! Tot volgende week!