Sporting 70 D3 drukt pas door in laatste 10 minuten

Sporting 70 JO13-3

D-pupillen zaterdag, D3, 4e klasse 28

27 september 2014 11:00

27 september FZO D1 - Sporting 70 D3  1-3 (0-0)

Onder een prachtig herfstzonnetje trapten we om 11.00 af op een mooi, kort gemaaid voetbalveld met “echt gras”. FZO D1 kwam goed uit de startblokken. En aan onze kant was het allemaal weer tam. Op veel plaatsen werden we afgetroefd. Jan vocht vinnige duels uit met de felle middenvelders van FZO en wist de meeste daar van te winnen. Zijn passen kon hij moeilijk kwijt omdat er voorin te weinig bewogen werd. FZO kreeg niet echt grote kansen maar had wel een veldoverwicht. Sem, Mirac en Coen wisten op het doel van FZO te schieten maar die hadden een sterke keeper. Een mooi driehoekje van Coen, Tristan en Robin kon jammer genoeg door de laatste niet met een doelpunt bekroond worden. We, onze supporters, hadden wel wat meer spirit van onze spelers verwacht. Zo gingen we met 0-0 de rust in. Ed, vandaag met Barcelonapet, hamerde op meer inzet en beweging. De D 3 startte goed, onder leiding van Jan werd er al vroeg druk gezet op FZO en kwamen vooral onze aanvallers beter in positie. Gideon combineerde met Robin een paar keer mooi en ze hadden allebei pech met hun afronding. In onze achterhoede speelde Amira andermaal een sterke partij: resoluut ingrijpen en meestal een nauwkeurige afspeelpas. FZO kreeg een vrije trap en achterin werd er niet goed ingegrepen en kon een aanvaller van FZO de 1-0 scoren. Dat was even schrikken. Koen maakte twee knappe 1-2 jes met Diewertje die de pech had dat een hard schot van haar in de korte hoek door de keeper van FZO toch nog werd tegengehouden. Gideon lukte het niet de bal bij zijn schoten laag te houden, iets waar Koen vandaag ook last van had. Uiteindelijk kwam Koen vrij voor de keeper en die bal vloog er natuurlijk in: 1-1. Dit doelpunt werkte wel bevrijdend. Koen raakte de onderkant van de lat met zijn schot.  FZO werd verder teruggedrongen en ondertussen was de vader van Ayman gearriveerd. Ayman dacht die zal ik wat laten zien. In een vol strafschopgebied dribbelde hij knap tussen drie tegenstanders door, uit de scrimmage die ontstond schoot Sem hard de 1-2 binnen. FZO wankelde nu helemaal en Gideon benutte één minuut later wel zijn kans 1-3. Een paar minuten later werd er afgefloten. Voor de derde keer op achterstand gekomen en pas in de tweede helft op stoom. Volgende week thuis tegen de nummer 2 Jonathan zullen we vanaf de eerste minuut aan de bak moeten.