Kampong D5

D-pupillen zaterdag, D3, 4e klasse 28

20 september 2014 13:30

H. vd Wijngaard

Zowel Sporting’70 D3 als Kampong D5 hadden vorige week met grote cijfers gewonnen dus wat ging het vandaag worden? Voor beide teams waarschijnlijk voor het eerst echte tegenstand.  Op deze warme middag kon het dus wel eens een hete wedstrijd worden. Gelukkig is vooraf geregeld dat er limonade in de rust zou zijn voor beide teams en dat was erg nodig. Al in de 2e minuut bracht Kampong de stand op 0-1 met een afstandschot. Keeper Sipke zat er met beide handen bij maar kon de bal niet genoeg afbuigen. Sporting’70 was gelijk wakker en ging de strijd aan met Kampong. Het was duidelijk dat deze teams aan elkaar gewaagd waren maar met 0-1 achter was het Sporting die iets moest doen. Met Mirac in de spits kwam de gelijkmaker in de 21e minuut en de voorsprong met 2-1 in de 25e minuut. Deze wedstrijd was nog lang niet gespeeld en het kon nog alle kanten op. In de 2e helft was het Kampong dat fel startte. Onze verdediging had de buitenspelval op scherp staan maar de snelle aanvallers van Kampong trapten er niet in en wisten met steekpasses er doorheen te komen. Een vroege goal in de 2e helft bracht Kampong weer op gelijke hoogte 2-2.

Alle hoofden waren rood van de warmte en er werd extra doorgewisseld om te kunnen drinken. Gingen we de schade beperken vandaag of konden we zelfs nog iets meer doen? Het was Koen die halverwege de 2e helft van afstand met een prachtig schot de 3-2 maakte. Gingen we dit vasthouden, zou het lukken? Maar Jan -onze stabiele centrale middenvelder- was net terug van een griepje, hij moest met hoofdpijn het veld af. Annan -met last van zijn enkel- stond al aan de kant. Met Gijs naar het middenveld en Ayman en Amira midden in de verdediging kwam er toch weer wat rust achterin en gelukkig deed onze nieuwe aanwinst Cemil uitstekend werk op de rechts-back positie, hij mag blijven! Zowel Koen als Robin hadden de 4-2 kunnen maken maar er werd -te haastig- in de handen van de keeper en naast geschoten.

Kampong scoort na weer een geslaagde steekpass maar gelukkig wordt er -terecht- gefloten voor buitenspel. 3 minuten voor tijd maakt een aanvaller van Kampong een geslaagde dribbel door onze verdediging heen en schiet de 3-3 binnen. Een terechte eindstand.

Met meer scherpte zowel voorin als achterin hadden we kunnen winnen van deze sterke tegenstander. Dus is het duidelijk dat wij nog veel punten gaan pakken!