Sporting '70 1 - Nederhorst 1 (5-2) Sporting alleen aan kop!

Nederhorst 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse G

21 september 2014 14:00

Augustijn, H.

Voorafgaand aan de wedstrijd stond Manu dekker even in de schijnwerpers. De pupil van de week omspeelde de voltallige ploeg van Nederhorst maar kon helaas net niet afdrukken. Wel was duidelijk was dat deze jongen over veel talent beschikt!

De wedstrijd begon in een vrij hoog tempo. Dit werd aangewakkerd door snel en veel balverlies van beide kanten en er werden pittige duels uitgevochten. Nederhorst probeerde z.s.m.  de buitenspelers aan te spelen om zo de bal voor te brengen. Het was Sporting dat als eerste juichte. Een kopbal van Berend werd al dan niet terecht afgevlagd dus bleef de stand ongewijzigd. Enkele minuten daarna viel de bal wel in het net, nu voor de bezoekers. Slordig balverlies op het middenveld en wat naïef verdedigen hielp Nederhorst aan een intikker bij de eerste paal, 0-1. Sporting zocht niet snel genoeg de ruimte achter de verdediging maar kwam wel beter in het spel. Nederhorst begon met het maken van overtredinkjes en met het bespelen van de scheidsrechter, wat hun op 3 gele kaarten kwam te staan. Een van de vele vrij schoppen werd door Erik ingedraaid. De keeper zat er naast en het was Berend die zijn kruin onder bal kon plaatsen, 1-1. Dit was ook de stand bij rust.

De 2de helft leek Nederhorst vermoeid, futloos. In de 10 minuten na rust kon een fel Sporting hiervan profiteren en scoorde 2 maal. Berend toonde zijn spitseninstinct op aangeven van Koen en Valentijn draaide een corner via een speler van Nederhorst binnen, 3-1. Sporting had al verder moeten uitlopen, jammer genoeg miste Erik en Alex grote kansen om de uitploeg nog meer pijn te doen. De 4-1 kwam er wel, een lange bal van achteruit werd uitgespeeld tot op de doellijn. Koen was niet zelfzuchtig en schonk de bal aan Daan die niet meer kon missen. Het was ook Daan die betrokken was bij het 5de doelpunt voor Sporting. Zijn assist werd afgerond door Valentijn. Nederhorst wist nog wel wat terug te doen en scoorde uit een corner met het hoofd, einduitslag 5-2.

Volgende week speelt Sporting uit bij ’s Graveland om de koppositie te behouden! Tot dan ?!