E4: eerste competitiewedstrijd uit tegen Zwaluwen E6

6 - 2

Sporting 70 JO11-4

E-pupillen zaterdag, E4, 4e klasse 22

13 september 2014 11:00

Dit was onze eerste competitiewedstrijd. We hadden al een bekerwedstrijd gespeeld. We speelden deze wedstrijd uit tegen Zwaluwen E6.

Direct na de aftrap bracht een speler van Zwaluwen zijn team op een voorsprong met een afstandsschot: 1-0.

Daarna ging het een tijdje gelijk op; er werd niet gescoord en de teams creëerden evenveel kansen. Na een tijdje scoorde dezelfde speler weer met een afstandsschot, waardoor het 2-0 werd. Na dit goal creëerden we veel kansen, alleen we slaagden er niet in ze te benutten. Zij deden dat beter, en scoorden daardoor nog twee keer. In de rust was de stand 4-0.

Onze coach, Han, sprak ons moed in en zei dat het nog helemaal niet zo slecht ging, ondanks de achterstand. In de tweede helft moesten we beter omgaan met balbezit en beter onze kansen benutten.

In de tweede helft ging dat beter. Niet lang na de aftrap scoorde onze rechtermiddenvelder Kasper twee keer, waardoor het 4-2 voor Zwaluwen kwam te staan. Ook daarna hadden we veel balbezit en er ontstonden nog steeds kansen voor ons, maar we maakten ze niet af. Onze linksback Jochem had een schot op de lat en onze spits Alex had een goed schot dat er net niet in ging, na een mooie pass.

Het was zonde toen Zwaluwen ondanks het goede keepen van Luca toch nog 5-2 scoorde. De wedstrijd was al bijna afgelopen, maar er kwam nog een eigen goal van iemand die de bal per ongeluk tegen zijn been kreeg. Kort daarna was de wedstrijd afgelopen. De eindstand was 6-2.

Verslag gemaakt door: Jochem