Sporting 70 D3 komt pas na rust op toeren

Sporting 70 JO13-3

D-pupillen zaterdag, D3, 4e klasse 28

13 september 2014 8:30

13 september Hercules D7 - Sporting 70 D3    1-7  (1-1)

Na vorige week de bekerwedstrijd tegen Hercules gewonnen te hebben stond vandaag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Om half negen werd er afgetrapt. Hoewel de bedoeling anders was werd er door de D 3 slap begonnen aan de wedstrijd. Duels gingen verloren, er werd niet vrijgelopen en slordig naar elkaar overgespeeld. Het grasveld was gemaaid, nat van de ochtenddouw, maar de bal wilde niet goed rollen volgens sommige spelers. Hercules had er natuurlijk ook last van. Veel duels speelden zich af op het middenveld, uit een uitval schoot een Herculesaanvaller op de paal, hij was sneller bij de terugspringende bal dan Sipke en dat betekende 1-0. De talrijk meegekomen supporters rekenden er op dat het elftal nu wel wakker zou zijn geworden. Ook dat ging echter heel geleidelijk. Gideon nam het heft voorin in handen met een paar snelle dribbels. Uit een counter kwam Mirac half vrij voor de goal. Tristan (weer fit) stond helemaal vrij, na een mislukte poging schoof Mirac de bal naar Tristan en hij scoorde beheerst: 1-1. Eigenlijk haalden alleen onze drie meiden en Gijs hun normale niveau. Gelukkig floot de scheidsrechter voor rust.

Ed benadrukte dat het feller moest, met meer druk zouden de kansen ook komen. De druk en pressing kwamen er. Hercules werd teruggedrongen. Toch kwamen we met een snelle tegenaanval bij Mirac die weer deed wat hij goed kan: kansen benutten. 1-2. Hercules kwam niet zo makkelijk meer uit hun verdediging en wij schoven naar voren. Gideon werd op de rand van het zestienmetergebied neergehaald en dat betekende een vrije trap. Klusje voor Koen. Zijn bal ging stijl omhoog maar daalde op tijd onder de lat het doel in, fraaie trap. 1-3. Ook altijd mooi hoe Koen zijn doelpunten viert. Hercules wankelde nu helemaal, Koen schoot vlot de 1-4 binnen. Even later werd er snel uitverdedigd door ons en begon Robin aan een lange dribbel over meer dan 40 meter, hoewel ze belaagd werd schoot ze de bal bijna binnen, Koen gaf op of voor (?) de doellijn de bal nog een tikje: 1-5. Voetballend ging het nu weer een stuk beter. Een aanval over meerdere schijven met Sem, Annan, en Jan werd koeltjes  afgerond door Tristan 1-6. Een paar minuten voor tijd kwam Ayman vanuit onze verdediging sterk opzetten en speelde met een prachtig voorzetje Mirac goed aan en die bepaalde de eindstand op 1-7.

Een wedstrijd met twee gezichten: een zwakke eerste helft, slappe hap en een veel betere en scherpere tweede helft. Volgende week tegen Kampong, voor het eerst thuis, spelen we ze allebei goed.