Sporting 70 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse G

14 september 2014 14:00

Boon, H.

De laatste twee seizoenen werden er geen goede resultaten behaald tegen en in Zeist. Matige wedstrijden gingen vooraf aan het puntverlies. Deze zondag niet. Deze zondag werd onder een matige bewolking gevolgd door een warme zon gewonnen met ruime cijfers. Het was een verhit potje, maar dat had weinig te maken met het heerlijke weer.

Sporting begon aardig aan de wedstrijd. Duels werden niet geschuwd en men probeerde de bal rond te laten gaan. Zeist speelde het gebruikelijke spel. Handige voorhoedespelers werd in stelling gebracht met splijtende passes naar de flanken. Sporting ving dit prima op en kwam zelf ook aan aanvallen toe. Dit leverde wat mogelijkheden op voor beide teams. Bij Sporting was het de eindpass waar het vaak aan schortte, bij Zeist was het de afronding die te wensen overliet. Sporting kwam via een ingeschoten penalty van Erik op 0-1. Hier aan vooraf ging een aanval uit het boekje waarna de centrale verdediger een overtreding nodig had om Alex af te stoppen. Het was een luxe dat Sporting niet lang daarna op 0-2 kwam. Guus was trefzeker vanuit een mooi aangesneden vrije bal. Het vlagsignaal van de grensrechter vond geen gehoor bij de scheidsrechter, wat tot de nodige protesten leidde. Nog voor de rust moest het scorebord verzet worden naar een 0-3 stand. Zeist leed balverlies waarbij een Zeistenaar geblesseerd raakte. Sporting voetbalde door en ook de scheidsrechter zag geen reden om af te fluiten in een veelbelovende aanval. De bal werd verlegd naar Erik. De afrondingswijze van Erik was prachtig. Een stift waar de meeste doelmannen nog lang van wakker liggen, schitterend! Dit doelpunt werd niet gewaardeerd door de thuisploeg, al is het zeer de vraag of zij de bal wel uitgeschoten hadden. Dit protest leidde tot frustratie waarop een voorhoedespeler het nodig vond om zijn handjes te laten wapperen, een rode kaart volgde. Na veel commentaar van de thuisploeg, het publiek en de staff kon de wedstrijd hervat worden.

De tweede helft moest Sporting de stand vasthouden en waar mogelijk uitbreiden. Dit moet je niet doen door slap te beginnen, op een te grote afstand te dekken en slordig te zijn in elke pass. Een smetje op de overwinning was dan ook het eerste kwartier van de 2de helft. Sporting incasseerde een tegendoelpunt en even was het geloof bij Zeist terug. Gelukkig herpakte Sporting zich. Koen en Berend bekroonden hun goede wedstrijd met een doelpunt. Berend met een mooie kopbal en Koen prikte een uitgespeelde aanval rustig binnen, 1-4 / 1-5. Het zesde doelpunt verdient wat extra tekst. Invaller Joran mocht aanleggen voor een vrije bal iets buiten de 16. Hij liet zijn linkervoet spreken en schoot de bal bijna door het net heen. De doelman van de thuisploeg had geen schijn van kans. Aan de andere kant kreeg Zeist ook een vrije bal randje 16. Wat Sporting kan, kan ik ook dacht de aanvaller en ook hij schoot de bal snoeihard de bovenhoek in, eindstand 2-6.

Een terechte overwinning voor Sporting. Er moet genoten worden van de overwinning maar ook zeker gekeken worden naar de verbeterpunten: de tegendoelpunten en het eerste kwartier na de rust. Volgende week komt Nederhorst op bezoek op sportpark Voordorp. Hopelijk tot dan!