46'
Assist: Tim Bulsink
48'

15 februari 2020 10:00

In de ‘krokus-stop’, drie weken géén geprogrammeerde wedstrijden, een oefenpotje. Voor onze jongens eens goed om een aantal dingen uit te proberen en daar bleken ze vanochtend zin in te hebben.

Vanaf het 1e moment wilden ze voetballen en lieten de bal op hoog tempo binnen de ploeg rond gaan. Ook waren de jongens gretig in de balverovering. De voorsten waren vandaag niet te beroerd om het eerste verdedigende werk op te knappen, de rest van de ploeg sloot goed aan waardoor de bal bij verlies, vrij snel weer heroverd en binnen de eigen ploeg was. Ook vrijwel elke afvallende bal was voor ons en deze alertheid zorgde ook voor de 1e doelpunten. Combinerend kwamen we een heel eind, maar niet voorbij de doelman die de hele wedstrijd zijn mannetje stond. Maar jongens, wat hadden we een hoop kansen. Na Q1 stond het 2-0, maar qua gemiste kansen was het al 8-1.
In het 2e kwart kwam onze tegenstander meer in het spel en was de wedstrijd wat meer in balans. Zo bleek ook uit de statistiek. Want DVSU bleek 2x succesvol uit 6 doelpogingen, waarbij wij alle 5 kansen onbenut lieten.

Het 3e kwart was een spannende, tenminste afgaande op de geluiden van de zijlijn kwamen. De oeh’s aaa’s en wat iets meer zij, vlogen je om de oren. De ene mooie aanval werd opgevolgd door de andere. Onze spits werd verschillende keren 1:1 voor de doelman gezet, echter ze gingen er maar niet in. Uiteindelijk was een actie nodig om het geloof terug te brengen. Voor de zoveelste keer kwam er een voorzet, die direct richting goal had gekund en ook dit keer werd er eerst een beweging gemaakt, echter dit keer was deze beweging goed genoeg uitgevoerd om verdediging en doelman te passeren. Inspiratie voor de rest van de wedstrijd, maar in het einde van dit kwart maakte DVSU nog de aansluitingstreffer, nadat we het ons zelf wel iets te ingewikkeld maakten in het rondspelen voor eigen doel.
Maar goed, het inmiddels befaamde, kwart 4 lag nog voor ons en zou de effectiviteit toch nog iets opgeschroefd kunnen worden? En ja hoor eindelijk een goal voor de spits die deze goal vierde met het publiek … vandaag veel familie langs de lijn, dus wellicht was de druk erg hoog en de wil te groot om weer eens flink wat doelpunten aan zijn totaal toe te voegen. En wederom bleek kwart 4 weer ons kwart. Uit elke 2 kansen, 1 doelpunt en ook de variëteit aan doelpuntenmakers was daar. Zo kenden we uiteindelijk 7 verschillende spelers die een goal wisten te maken en dat is toch wel erg prettig zoveel scorend vermogen binnen de ploeg.
En was het dan zo dat het verschil zo groot was vandaag? Dat lijkt misschien uit deze ietwat gekleurde verslaglegging, maar de cijfers liegen nooit. Met een scoringspercentage van 23,7 tegen 17,6 van DVSU waren we effectiever en is het doelpuntenverschil verklaard.