Tim Bulsink (intikker)
48'

Hoofdklasse 4.8

18 januari 2020 10:00

Het is alweer 2020 en vandaag was de aftrap van de 3e competitieronde van dit seizoen. Na een zware 2e ronde vanaf vandaag weer nieuwe kansen en hoe mooi is het dan om te starten met dé Voordorpse derby. Dit was een herhaling van de openingswedstrijd, die na verplaatsing naar de woensdagavond een ruime zege opleverde.
Om de heren op scherp te krijgen, werd er afgelopen week geoefend tegen een, op papier, veel sterker geachte tegenstander. Eentje die op een hoger competitieniveau speelt dan dat we afgelopen competitie gewend waren. De 3-6 nederlaag werd ‘aanvaard’, waarbij de voetnoot, dat onze jongens wederom echt meekonden en de uitslag de krachtsverhouding mogelijk niet helemaal correct weergaf.

De jongens dus klaar én hadden er zin in! Tenminste qua woord …
Slaperig startte we aan de wedstrijd en binnen de minuut was de 1e grote kans voor Hercules. De 2 daaropvolgende kansen waren voor ons. Tot 2 keer toe bracht onze keeper, met een bal over de grond, onze spits in een 1:1. Waren dit voor de kerst 2 doelpunten, nu 0. Wellicht een voorteken? Vervolgens leek er niet veel aan de hand. We kwamen, zoals misschien wel verwacht, op voorsprong, maar stukje bij beetje werd het spel slordiger. Ook qua inzet mocht het toch wel een tandje feller. Maar ja, als je er mee weg komt, is er de aanleiding om jezelf aan te passen. In de laatste minuut voor de time-out moesten we een ongelukkig tegendoelpunt incasseren. Een misverstandje in de verdediging werd als cadeautje uitgepakt, een tegenvallen.
In eerste instantie leek dit geen impact te hebben op onze moraal, want vanaf de aftrap in Q2 werd direct gescoord. Een steekbal werd handig verlangt om vervolgens zonder problemen in het doel geschoven te worden, echter daarna glipte, ondanks een ‘veilige’ voorsprong de wedstrijd langzaam uit onze vingers. De ‘dreun’ kwam in de slotminuten van de 1e helft toen een ongevaarlijk schot op doel via het hoofd van onze verdediging over de doelman ging … de 2e ongelukkige tegentreffer.

In de 2e helft kwamen we niet echt meer tot verzorgd voetbal. Q3 tekende zich door een frommel-goal en een fast-break tegen. En werden we in het 4e kwart nog getrakteerd op een lobje én een schot vanaf de middenlijn. Schoten die je niet kansrijk verwacht, maar er toch in gingen. Het enige dat wij nog terug konden doen was één keer alerter te zijn bij een rebound van de lat.
Acht die wedstrijden zitten erbij, alleen is het wel zuur als je dat in een derby overkomt.

Absoluut pluspunt van deze wedstrijd was de opbouw van achteruit. Op één lullig momentje na, verliep die cf. het getrainde en zag er beheerst, goed verzorgt en op sommige momenten professioneel uit.

En ja … hoe beschrijf je nu zo’n wedstrijd met één woord, wat dat is toch wel de uitdaging voor de verslaglegger. Een goede ‘kop’ geeft net genoeg weg om het geheel te willen lezen … Aan ‘de koffietafel’ in het paviljoen kwamen een paar suggesties lang: teleurstellend, mwa, iets te veel waarde oordeel geeft meer het gevoel van het supportersgilde met Sporting-hart weer …; telleurstelling, dat was het zeker, maar die zullen er welk meer komen; pijnlijk, dat is het altijd als je dé derby verliest en het betere van het spel had; zuur, het beste spel, de meeste kansen en dan bij de buurman onderuit gaan, waarbij de laatste uitslag zo zoet was