Vrouwen 1 wint en overtuigt met duidelijke cijfers, 4-0.

Berkel VR1

Vrouwen zaterdag, VR1, 1e klasse A

25 oktober 2014 15:00

Nielen, B.

Na de duidelijke overwinning in de beker tegen Wartburgia (9-0) vorige week, was Berkel gisteren op bezoek in Utrecht. Het was de zevende speeldag van de competitie en de derde plaats van het klassement komt in het vizier.

Berkel begon, zoals verwacht, sterk en iets scherper dan Sporting. Zo werden een paar kleine kansen gecreëerd, maar Ellen wist deze overtuigend op te lossen. Na ongeveer 10 minuten begon Sporting de wedstrijd te controleren, en de overtuiging van de eigen kwaliteit was duidelijk bij alle speelsters. Langzamerhand was Berkel niet meer in staat het doel van Ellen te bereiken. Sporting liet goed voetbal zien, snelle combinaties en een grote wil om te winnen. Kirsten, Rosa en Hester hadden het middenveld totaal onder controle, net zoals Sofie de gevaarlijke en grote spits van Berkel (mooie duels tussen beiden).
De flanken met Najat en Kim waren safe en Merijn controleerde uitstekend alle situaties. Voorin waren Janneke, Jolet en met name Mette gevaarlijk en bewerkelijk voor de verdediging van Berkel. Na 20 minuten scoort Mette met een kopbal de 1-0, puur op basis van inzet en vechtlust. Tien minuten laten scoort Rosa met een schitterende vrije trap in de kruising de verdiende 2-0. Tot de rust meer van hetzelfde. Nog een aantal kansen voor Sporting, geen doelpunt, maar wel overtuigend spel. Sporting ging de rust in met een lekker gevoel.

Na de rust begon Sporting iets te slap. Berkel was een paar keer gevaarlijk en stond op het punt de aansluitende treffer te scoren. Dat duurt een klein kwartier en de aansluittreffer valt niet. Daarna nam Sporting de controle weer over. Iets later moest Sofie het veld verlaten na een grove overtreding van de beste speelster van Berkel (nummer 10). Tiffany vervangt haar in de 60ste minuut. De invalbeurt van Tiffany in deze laatste 30 minuten was indrukwekend. Na een snelle en goede combinatie, gaf Mette een goede voorzet. Tiffany schoot deze voorzet (haar eerste balcontact) in één keer vanaf de rand van de zestien in de kruising van het doel van Berkel. 3-0, en wedstrijd was beslist. En alsof dat niet genoeg was, schiet Tiffany een paar minuten laten, in haar tweede balcontact nogmaals op het doel van Berkel. Dit schot belandt op de paal en via de keepster gaat deze het doel in, 4-0. Een verdiende en overtuigende overwinning tegen een goede en fysieke ploeg.

Deze overwinning geeft recht op de derde plaats in het klassement.
Chapeau, meiden en technische staf!

Opstelling: Ellen, Najat ('75 Fleur), Merijn, Sofie (‘60 Tiffany), Kim, Kirsten, Rosa, Hester, Mette, Jollet (’70 Sanne).

Volgende week weer een topper. Sporting speelt uit tegen VVIJ om 15:00 uur. Steun is altijd welkom!

Vrouwen 2 speelde gelijk (2-2) tegen Benschop.
En vrouwen 3 won met 5-1 van Brederodes.