-

DOSC JO10-1

Hoofdklasse 2.4

14 december 2019 10:30

Zo de 2e competitieronde van dit seizoen zit erop. Iedereen klaar voor het kerstdiner, de oliebollen e/o een hoogste stage! We mogen concluderen dat deze competitieronde voor onze jongens de zwaarste uit hun pupillen historie van Sporting’70 is geweest. Nog nooit hebben ze én zoveel doelpunten moeten incasseren alsook nog nooit zo weinig doelpunten gemaakt alsook punten behaald. En zo blijkt de ene hoofdklasse-poule niet de andere te zijn. In dit rondje kregen onze jongens les in lef, handelingssnelheid en samenspel, waarbij ze over het algemeen technisch zeker niet onder deden en waar bijna elke wedstrijd het gevoel heeste dat ze er dicht bij zaten, waardoor de uitslagen enigszins geflatteerd voelden. Leren doe je door te incasseren, dus daarmee zijn we zeer benieuwd naar hoe de stap in de ontwikkeling van de spelers zal zijn. En hoe de mannen de ‘winsterstop’ uit zullen komen.

Met de sterke wind van vanochtend, was het voor alle spelers even wennen. De bezoekers uit Den Dolder gingen hier het makkelijkst mee om en binnen 5 minuten stonden we al met 3-0 achter. Na 50 minuten moet geconstateerd worden dat dáár het verschil gemaakt was. Direct uit de startblokken in Q2 leek het erop dat we de aansluitingstreffer konden maken, maar helaas liepen we de rest van de wedstrijd tegen een groot doelpuntenverschil aan. Het combinatievoetbal van DOSC was net wat verzorgder dan dat van ons en hun spitsen waren net even wat alerter dan wij ons eigen doelgebied.
In de laatste minuten van de wedstrijd kwamen we nog aardig terug. 3 snelle goals zorgde ervoor dat we nog een beetje dichterbij kwamen, maar helaas bleken we niet bij machten om door te drukken. Met nog 4 minuten te spelen bleek de eindstand op het scorebord te staan. De 23 doelpunten die deze wedstijd telde maakte het een heuse schietend, waar er voor iedereen wat te juichen viel. Mogelijk dat het voor de keepers wat zwaar kan zijn geweest. Maar ja, als er zo makkelijk gescoord wordt, zal het niet aan de doelmannen gelegen hebben.

Met een opstekende hagelbui tijdens het schijven van dit verslag, is het tijd voor koning winter. Dus geniet van de feestdagen en op een gezond, sportief 2020!