Vrouwen 1 overtuigende overwinning in Zeeland

Sporting 70 VR1

Vrouwen zaterdag, VR1, 1e klasse A

11 oktober 2014 12:00

Graaf, H.G. de

Vrouwen 1 ging zaterdagochtend vroeg (8:30 uur) met de bus richting Zeeland (Oostkapelle), met maar één doel: de drie punten meenemen en laten zien dat Sporting in deze klasse thuishoort.

Alles was in Oostkapelle aanwezig om een goede wedstrijd te spelen. Een perfect grasveld (met een zacht regentje in het begin), veel publiek op de tribune en een mooi veldje om de warming-up uit te voeren.

Sporting begon geconcentreerd en scherp. Vanaf de eerste minuut was de wil om te winnen te zien. Sporting was duidelijk de betere qua balbehandeling en positiespel. Door druk op de tegenstander en goed voetbal komen er meteen een paar kansen. En al in de 8ste minuut scoort Jolet, in haar eerste één tegen één met de goede keepster van Oostkapelle, de 0-1. Tot de rust blijft Sporting druk zetten op het doel van de tegenstander, maar een aantal goede kansen werden niet benut. Janneke, Mette, Jolet en Rosa wisten niet de 0-2 te scoren. Oostkapelle creëert maar slechts een halve kans, die Ellen om zeep helpt door goed uit te komen. Ellen overtuigde in haar eerste wedstrijd bij Vrouwen 1.

Na de rust, het regende ondertussen niet meer, meer van hetzelfde. Veel kansen, goed voetbal en nu wel drie doelpunten (wat er eigenlijk toch nog meer moesten zijn). Het begon 20 minuten na de rust met een penalty (goedkoop gegeven), die Rosa perfect benutte.

Acht minuten later was het Sanne, die goed inviel in de tweede helft, die de bal  controleert na een perfecte diepte pass. Zij dribbelt naar de verdediger en scoort beheerst de 0-3. Daarna volgen er nog veel kansen en wordt er nog een doelpunt van Hester onterecht afgekeurd. Uiteindelijk scoort Tiffany, in de 88ste minuut, nog de 0-4 na een perfecte pass van Sanne vanaf de linker kant.

Samenvattend.....een verdiende overwinning, goed voetbal en inzet en een vierde plek in het klassement!

Opstelling:
Ellen, Najat, Merijn, Sofie ( ’80 Pien), Kim, Kirsten (‘60 Sanne 60), Rosa, Hester, Janneke (‘85 Tiffany) Jolet en Mette.

De volgende wedstrijd is a.s. zaterdag om 15:00 uur. Sporting speelt dan voor de beker tegen Wartburgia. Op zaterdag 25 oktober is de volgende competitiewedstrijd, ook thuis tegen Berkel.