Vrouwen 1 Verliest met 1-2 thuis tegen Rijnvogels, maar is volgende week in Katwijk niet kansloos

Sporting 70 VR1

1 - 2

Rijnvogels VR1

27 mei 2014

Gisteren verloor Sporting, in een echte nacompetitiewedstrijd, met 1-2 van Rijnvogels. Beide ploegen gingen er vanaf het begin volop tegenaan.

Er werd goed en aanvallend gevoetbald en er waren kansen voor beide doelen. Rijnvogels scoorde als eerst e binnen een paar minuten, na een dekkingsfout van Sporting. Maar Sporting scoorde niet veel later de 1-1, door een mooi schot van Lot.
In de eerste helft was Sporting licht dominant met vier goede kansen, maar Rijnvogels was erg gevaarlijk in de counters. Tien minuten voor rust wisten de bezoekers opnieuw te scoren uit een corner (1-2) en dit was dan ook de ruststand. De eerste helft duurde bijna 55 minuten i.v.m. verschillende blessures van beide kanten.

Sporting begon de tweede helft met volle overtuiging. Ze combineerden beter en sneller en domineerden nu wel het spel. De tweede helft was voor Sporting maar de counters, van de goed voetballende Rijnvogels, bleven erg gevaarlijk. Sporting heeft in de tweede helft kansen genoeg gehad om de uitslag gelijk te trekken. Het lukte Tiffany, Janneke, Rosa, Mette en Hester (met een schitterend schot, die de keepster goed uit de kruising haalde) niet om te scoren. Ook een penalty, die Sporting in de tweede helft kreeg, kon de stand niet gelijktrekken. Helaas scoorde Kirsten deze penalty niet door een goede reactie van de keepster van Rijnvogels.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een onverdiend nederlaag (1-2). Ook de tweede helft duurde langer, bijna 15 minuten, met name door een vervelende blessure van de keepster van Rijnvogels, die na een schot van Hester met haar hoofd tegen de doelpaal kwam.

Sporting had minimaal een gelijkspel verdiend en is volgende week niet kansloos tegen deze goed voetballende Rijnvogels. Bij Sporting was er weer een goede inbreng van de meiden van de MA1 (Sterre, Sofie en Eline). Zij vielen meer dan goed in, in de tweede helft.

Man of de match was gisteren Lot. Verder valt de vechtlust en het goede voetbal van Sporting te prijzen. Ook conditioneel was Sporting erg sterk.

Opstelling Hannah, Najat (’60 Sterre MA1), Kirsten, Merijn, Kim (‘45 Sofie MA1), Mette, Rosa, Hester, Lot, Tiffany en Janneke (‘80 Eline MA1). Isa, Laura en Dana (K) blijven op de bank zonder te spelen. Kimmarah, Marleen en Emma zijn nog geblesseerd.

Volgende week zaterdag de beslissende wedstrijd in Katwijk om 14.30 uur De bus staat al klaar. Steun is welkom en nodig!