Hoogland B1

1 - 0

Sporting 70 JO17-1

19 mei 2014

Sporting'70 B1 vond gistermiddag zijn Waterloo in Amersfoort. Na het gelijke spel van vorige week werd tegen Hoogland met 1-0 verloren. Een nederlaag die na afloop werd afgereageerd op de scheidsrechter en de grensrechter. De leiding van de B1 greep snel en adequaat in door iedereen naar de dug-out te verwijzen. Aldaar sprak Cas ze toe: De nederlaag is alleen Sporting'70 aan te rekenen en is niet de schuld van de wedstrijdregie. Zo hield hij de te neer geslagen spelers voor. Sommige spelers moeten dat nog echt leren.

Het Sportpark was moeilijk bereikbaar, er werd afgezwommen en een toernooi was gaande. Ruim tien minuten te laat, dwars door het getetter van de luidsprekers heen, begon Sporting'70 nerveus aan de wedstrijd. Er ging weinig goed en geklungel achterin leidde tot de eerste grote kansen voor de gastheren. Vrij voor de keeper staand werd ver naast geschoten, hetgeen moeilijker was dan op het doel te schieten. Daarna kwamen de kansen voor Sporting'70. Een bal werd van de doellijn gehaald en een schot van Thijs was te zacht.
Het uitverdedigen is het gehele seizoen al een probleem en zo ook deze wedstrijd. Daaruit kwamen ook de meeste kansen voor Hoogland. Het tikkie terug moet maar eens afgeschaft worden. De rust werd met een blanco stand ingegaan. Na de rust nam Sporting'70 het initiatief. Het speelde beter maar het benutte de kansen niet. Wederom werd een bal van de lijn gehaald en schoot de geheel vrijstaande Thijs hoog over. Het meest discutabele moment en waarover de gemoederen hoog opliepen was de buitenspelgoal van David. Een vrije trap rechts op het veld werd voor de doel gebracht. David liep in en knikte de bal binnen. In buitenspelpositie want de grensrechter vlagde. Het protest van David leverde hem geel op. Het laatste gedeelte herstelde Hoogland het evenwicht en kwam weer naast Sporting'70. Met uitbraken zorgde ze voor dreiging. Een paar minuten voor tijd viel de treffer. Niet adequaat ingrijpen en Koen die twijfelde met uitkomen lagen daar aan ten grondslag.

De gehele wedstrijd overziend. Was iemand de bovenliggende partij? Nee. De gelukkigste won. Wat kun je nog meer zeggen. De B1 speelde niet goed en haalde net als vorige week het niveau van de competitie niet. Daarentegen moet je Hoogland ook niet te kort doen. Het stond positioneel beter op het veld dan Sporting'70 en het vocht voor iedere meter. Vooral op het middenveld kregen David, Freek, Jouke weinig tijd om creatief te worden. Had Sporting'70 ook pech. Jazeker, het vermeende buitenspeldoelpunt en de afwezigheid van Stan en Gijs. Zowel achterin als voorin was dat zichtbaar. Daar bovenop kwamen nog de blessures van Willem en Jouke. Deze haalden het eindsignaal niet. Zoals bleek al met al te veel van het goede. Een seizoen waar de tweede plaats werd gehaald en de nacompetitie. Op zich niet slecht. En de nacompetitie is iets op zich waar andere factoren een rol spelen. Zie de nr 16 uit de Jupiler League die de nr 17 uit de Eredivisie uitschakelt. Er komen altijd vreemde krachten los. Sporting'70 B1 was daar niet tegen bestand.