Vrouwen 1 Winst met 0-2 in Brielle, en door naar de beslissende ronde van de nacompetitie!

Brielle VR1

0 - 2

Sporting 70 VR1

17 mei 2014

Het was gisteren een belangrijke dag voor de dames- en meisjes afdeling van Sporting. De MA1 won uit van Reigerboys en houdt 3 punten voorsprong op de nummer 2 en gaat voor het kampioenschap in de hoofdklasse. De MB1 won de bekerfinale is de terechte bekerkampioen. En Vrouwen 1 won ook, uit bij Brielle met 0-2, en behaalde de beslissende eindronde voor promotie naar de landelijke eerste klasse.

Sporting ging gisteren met de bus richting Brielle en was vol overtuiging van de winst. De terugkeer in de basis van Janneke en Selma gaf vertrouwen, ondanks de afwezigheid van keepster Kimmarah (blessure). Ook de supporters die mee waren gekomen, waren een steun voor de vrouwen. Bedankt voor jullie support! Sporting begon iets onzeker en Brielle liet zien, dat met veel inzet, het ook mogelijk is een wedstrijd te winnen. Na 10 minuten en na twee kansen voor Brielle (met een uitstekende redding van Hannah ), begon Sporting eindelijk te voetballen. Er werd goed gecombineerd en achterin was alles weer in orde. Na 15 minuten stond het 0-1, na een goede pass van Tiffany en een uitstekende loopactie van Janneke. Waarna zij uiteindelijk de goede hoek kiest om te scoren. De wedstrijd was onder controle, maar de goede inzet van Brielle gaf af en toen onrust bij Sporting.

De tweede helft was bijna een kopie van de eerste, met nog drie mooie reddingen van Hannah en een aantal kansen van Sporting. Na 10 minuten verving Sterre (MA1) de uitgeputte Tiffany en in de 65ste minuut verving Sanne de nog niet 100% fitte Najat. Sporting hield tot het eind van de wedstrijd de controle en zo’n 5 minuten voor tijd scoort weer Janneke, na weer een goede dieptepass en een goede loopactie van Janneke. Er volgt een publiekwissel en dan mag de tweede MA1 speelster, Pien, haar debuut maken in VR1. Een verdiende overwinning van Sporting, die zo de beslissende ronde voor promotie naar de eerste klasse behaalt. De tegenstander is een oude bekende, Rijnvogels uit Katwijk. De eerste wedstrijd is volgende week zaterdag, thuis.

Man of de match was gisteren het hele team. Maar Janneke met haar twee doelpunten, was wel beslissend.

In de kleedkamer was het feest met een paar meter bier! En ook in de bus zat de zat de stemming er goed in! Bij Sporting ging het verder, samen met de MB1. Er werden pizza’s besteld en deze werden gezamenlijk in het zonnetje opgegeten.

Opstelling: Hannah, Selma, Kirsten, Merijn, Kim, Mette, Rosa, Hester, Najat (’65 Sanne), Tiffany (’55 Sterre(MA1)) en Janneke (‘86 Pien (MA1)). Laura (ziek) en Dana (reservekeepster) blijven op de bank zonder te spelen.