Vrouwen 1: gelijkspel tegen Brielle in de 1ste nacompetitiewedstrijd

Sporting 70 VR1

2 - 2

Brielle VR1

10 mei 2014

Sporting ging gisteren volop voor de winst, maar behaalt in de laatste minuut uiteindelijk een gelijkspel. Sporting houdt door dit gelijke spel wel kans om door te gaan naar de volgende ronde.

Het geluk stond gisteren niet aan de kant van Sporting. De dag begon met de afmelding van de zieke Janneke en daarna vielen ook nog keepster Kimmarah en verdedigster Kim geblesseerd uit.
Na een goede voorbereiding met o.a. een lunch en wandeling, ging Sporting de wedstrijd met vol vertrouwen tegemoet. Dat was dan ook vanaf het begin te zien. Sporting had de totale controle over het spel, speelde goed combinatie-voetbal met veel kansen. Maar uiteindelijk werd het toch maar 1-0 door een goed schot van Tiffany na 15 minuten spelen. Na dit doelpunt ging Sporting door en kreeg het nog meer kansen, maar deze werden niet benut. Dat deed wel de gevaarlijke spits van Brielle, na een positionele fout van de achterhoede van Sporting, in de enige kans van de eerste helft. Onbegrijpelijk maar waar, 1-1 op het scorebord. Tot de rust meer van hetzelfde, maar geen doelpunt.

In de rust viel keepster Kimmarah uit met een spierblessure, zij werd vervangen door Hannah. En om iets meer diepte te zoeken in de aanval, werd Lot vervangen door Eline (MA1). De tweede helft was zoals de eerste. Controle van Sporting, en er werden weer een aantal kansen gecreëerd met o.a. een bal op de paal van Hester. Veel corners, veel gevaar, maar geen doelpunt. Na 15 minuten viel ook verdedigster Kim geblesseerd uit, en werd zij vervangen door Sofie (MA1). 3 minuten voor tijd, wist weer dezelfde spits van Brielle, en weer in de enige kans van de tweede helft, en weer na een misverstand achterin, de 1-2 te scoren. In de weinige tijd die nog resteerde, liet Sporting weer zijn vechtlust zien, de teamspirit en de wil om te winnen. En zo werden er in korte tijd weer twee kansen gecreëerd. En uiteindelijk wist Tiffany, in de laatste minuut, na een goede corner van Eline, gelukkig de gelijkmaker te scoren. Een belangrijk doelpunt, die de deur open laat naar de tweede ronde. Gezien de wedstrijd van gisteren, heeft Sporting kwaliteit genoeg om in de return een goed resultaat te behalen. De bus staat klaar om volgende week naar Brielle te reizen.

Gisteren was aanvoerdster Merijn de Man of de Match.

Opstelling: Kimmarah (’45 Hannah), Najat, Merijn, Kirsten, Kim (‘55 Sofie(MA1)), Mette, Rosa, Hester, Sanne, Tiffany en Lot (‘45 Eline(MA1)).