Sporting 70 VR1

2 - 0

Rijnvogels VR1

31 mei 2014

Sporting’70 VR1 haalde gisteren verdiend de promotie naar de landelijk eerste klasse. Zij wonnen in Katwijk met 0-2 in de verlenging van Rijnvogels VR1. Na het onverdiende verlies van vorige week thuis (1-2), was gisteren de return. Dus negentig minuten de tijd om een doelpunt te scoren en de verlenging te halen, maar ook negentig minuten om twee doelpunten te maken en de promotie te halen. Het was dus belangrijk om slim te spelen, geen gedoe te hebben en geen extra risico’s te nemen tegen een gevaarlijke counter ploeg.
Kimmarah, Marleen, Emma en Kim waren nog geblesseerd en Laura moest gisteren werken. Dat waren de afwezigen gisteren, maar zij werden prima vervangen door de drie meiden van de MA1, Eline, Pien en Sterre. De laatste begon in de basis en was uiteindelijk ook de Man of de Match.
Alles was in de voorbereiding besproken, ook de verschillende scenario’s die mogelijk waren. Het team was ervan overtuigd, dat het mogelijk was om in Katwijk te winnen. Maar in de bus was de spanning wel te merken, ook bij de supporters die ook in grote getale het team hebben gesteund.

Na de feestelijke en leuke aankondiging van beide ploegen, en met een live-verslag van RTV Katwijk, begon de beslissende wedstrijd van het seizoen. Vanaf het fluitsignaal was Sporting de bovenliggende partij. Achterin, met Hannah in het doel en gisteren in topvorm, Lot en Janneke op de flanken, en Merijn en Kirsten centraal, was het voor Rijnvogels onmogelijk echte kansen te creëren. Het is niet voor niets de minst gepasseerde achterhoede, landelijk gezien, met maar 14 doelpunten tegen in de regulier competitie! Centraal, verrichtten Mette en Sanne goed werk. Maar met name het centrale trio Rosa, Hester en Sterre hebben de hele wedstrijd de controle gehad, met veel inzet en ook met goed combinatie-voetbal. Tiffany was voorin gevaarlijk en hield constant twee tegenstanders bezig. Met rust was het nog steeds 0-0, maar wel met meer kansen voor Sporting en twee duidelijke penalty’s, waarvoor niet werd gefloten. De kansen waren er, maar er stond nog steeds een gevaarlijke 0-0 voor Sporting op het scorebord.

De tweede helft was meer van hetzelfde. Sporting domineerde, er waren veel kansen, maar het doelpunt viel niet. Dit ondanks de goede kansen van met name Tiffany en Rosa uit twee gevaarlijke corners van Sterre. Vijftien minuten voor tijd werd Najat vervangen door Eline (MA1). Geweldig, dat Najat dit goed accepteerde, zeker omdat zij in de rust pas was ingevallen voor Sanne. Uiteindelijk waren er nog maar vijf minuten te spelen en was het nog steeds 0-0. Toen viel Pien in voor Janneke. Achterin werd er één tegen één gespeeld en Pien kwam in de spits, omdat zij goed kan koppen en haar duels vaak wint.
In de laatste minuut van de reguliere tijd, en na een paar kleine kansen, krijgt Sporting een corner vanaf de rechter kant. Een goed genomen corner door Lot die, ja hoor, door Pien wordt ingekopt. De 0-1 was een feit.
Verlenging dus. Sporting was de hele wedstrijd al fysiek sterker en conditioneel veel beter dan de tegenstander, dus het zag er goed uit voor Sporting in de verlenging. In de verlening waren er veel blessures aan de kant van Rijnvogels, met name in de eerste 15 minuten. Sporting wilde het tempo hoog houden en blijven pressen, dit om de penalty’s te voorkomen. Uiteindelijk, in de tiende minuut van de tweede helft van de verlenging, krijgt Sporting de verdiende beloning. Een schitterende vrije trap van Sterre, die in het doel van de goede keepster van Rijnvogels, belandt. De 0-2 was een feit!
Tot het einde was er veel spanning, maar werd er niets meer weggegeven. Dan klinkt het eindsignaal en promotie naar de landelijk eerste klasse is behaald. De emoties liepen hoog op. Top en verdiend!!!!!

Terug naar huis, in de bus, was het uiteraard heeeeeel leuk! Op Sporting ging het feestje nog even door. Er werd samen nog naar het Nederlands elftal gekeken en Marcel zette de dames in “no time” een lekker maaltje voor.Bedankt Marcel!

Opstelling: Hannah, Lot, Merijn, Kirsten, Janneke (‘85 Pien MA1), Mette, Rosa, Hester, Sanne (‘45 Najat en ’75 Eline MA1), Sterre en Tiffany. Op de bank, zonder te spelen, Dana (keepster) en Isa .Bedankt meiden!

Uiteindelijk was het een top seizoen voor de meiden van Sporting. Zo haalt VR1 de promotie naar de landelijk eerste klasse, handhaaft VR2 zich in de derde klasse, wordt de MA1 kampioen in de landelijke hoofdklasse en wint de MB1 de beker ook in de hoofdklasse!