2e klasse 6

28 september 2019 13:30

Opstelling Sporting 70 JO17-2

De stromende regen, bij vlagen stormachtige zuidwesten wind en een kletsnatte platgetrapte kunstmat maken dat we moeilijk in ons spel komen vanmiddag. We zijn goed in het strakke combinatievoetbal, maar onder deze stugge omstandigheden komt dat moeilijk tot stand.

Aan de tegenstander zal het niet liggen. Ze stellen een 4-4-2 tegen ons op en willen de wedstrijd voornamelijk op het middenveld afdoen. Gelijk in de eerste minuut worden ze beloond. We hebben ruzie met de bal en een aanvaller van Vreeswijk kan de wreef er nog net tegenaan krijgen. Via een boogbal wordt het 1-0, er is nog 79 minuten te gaan.

We raken niet van de wijs en na 10 minuten (corner na steekbal van Annan) constateren we dat we de bovenliggende partij zijn. Het duurt 34 minuten aanvallen tot de stand in evenwicht is, al hebben we daar de hulp van Vreeswijk voor nodig. Eigen doelpunt, ook zij hebben kennelijk moeite met de balcontrole. Dan houdt de scheids het plotseling voor gezien. Foutje in de tijdwaarneming. Na overleg krijgen we er in de tweede helft vijf minuten kostbare speeltijd bij.

In de rust spreken we af om de ruimte bij onze vleugelverdedigers beter te benutten. Daar komt niet veel van terecht want de tegenstander komt de kleedkamer uit met een 4-3-3. We spelen in een stevige tweede helft niet ons mooiste voetbal. Van verzorgd aanvallende voetbal komt het niet, we verliezen nogal eens de bal. Met het betere bikkelwerk blijven we de bovenliggende partij. De lichtpunten zijn twee prima goals waarmee we deze pot stevig naar onze hand zetten, een mooie start van de competitie. We kijken uit naar onze eigen nieuwe ondergrond die hopelijk minder weerspannig is.